Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 30.04.2014.
18:55 >> 21:57h
Vestionline A

Zvezda preokretom srušila Partizan!

Pobeda crveno-belih u triler završnici! Košarkaši Crvene zvezde oporavili su se posle šokantnog poraza od Cibone i u petom kolu Srpske lige pobedili Partizan 75:72. Izabranici Dejana Radonjića nadokandili su čak 15 koševa minusa iz prvog poluvremna i u neizvesnoj utakmici srušili večitog rivala i tako ostali jedina neporažena ekipa u šampionatu.

Čovek odluke: Marko Simonović trojkom u finišu susreta srušio Partizan (Foto: Arhiva)
 

Čovek odluke bio je kapiten Zvezde Marko Simonović, koji je 18 sekundi pre kraja trojkom doveo svoj tim do plus četiri. Pokušali su košarkaši Partizana u poslednjem napadu da smanje prednost, ali su šutevi Bertransa i Bogdanovića za tri poena bili neprecizni. Tepić je posle ofanzivnom skoka smanjio, ali u poslednjem napadu Nelson poenom iz slobodnog bacanja i skokom Katića, gosti rešili utakmicu u svoju korist.

Većim delom susreta, Partizan je imao vođsvo. U finišu, osim Simonovića sjajan je bio Jaka Blažič, koji je prvo trojkom smanjio prednost crno-belih, da bi zatim oduzeo loptu Sašu Pavloviću, koji je petom ličnom greškom morao na klupu. U finišu, više koncetracije imali su gosti i tako dobili treći večiti derbi u ovoj sezoni (prva dva u ABA ligi).

Ekipa pokazala karakter

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pohvalio je karakter svojih košarkaša u pobedi nad Partizanom u petom kolu Superlige Srbije i dodao da trijumf posle preokreta pokazuje da je tim spreman za nastavak sezone.
- Nije bilo jednostavno igrati posle Cibone. Očigledno je da je ekipa bila stegnuta. Početak je bio solidan, ali smo posle dozvolili protivniku da se rastrči.. U drugom poluvremenu bili smo bolji, pogodili smo trojke i pobedili. Pokazali smo da smo spremni za ono što nas čeka u nastavku sezone - rekao je Radonjić novinarima.

Partizan je imao plus 15 u prvom poluvremenu, a u tom periodu igre blistao je Saša Pavlovića. Dobar je bio i Milutinov, dok u Zvezdi, osim Radenovića i Marjanovića nije bilo raspoloženog igrača. Ipak, u nastavku, Zvezda se budi na startu i serijom 9:0 vraća u igru, da bi u poslednjem minutu slomila otpor domaćina, za slavlje malobrojnih, ali bučnih navijača Zvezde.

 

 

Vujošević: Katastrofalno suđenje

 

Trener Partizana Duško Vujošević je kazao da su meč prelomili loš početak drugog poluvremena i sudije.
- Odigrali smo dva različita poluvremena. Početak drugog je bio jako loš, dopustili smo Zvezdi da se vrati u utakmicu. Greške i skandalozno suđenje su rešili utakmicu", rekao je Vujošević.
Trener Partizana kazao je da je Aleksandar Pavlović istegnuo ložu, ali da povreda nije ozbiljna.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Ivan Radenović sa 17 i Boban Marjanović sa 15 poena, dok je kod crno-belih najbolji pojedinac bio Aleksandar Pavlović sa 20 poena.

U Dvorani Pionir okupilo se oko 5.000 gledalaca, mahom navijača Partizana.


 PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Simonović pogađa trojku 18 sekundi pre kraja - 70:74. Serija promašaja Partizana. Ipak, Tepić smanjuje na 72:74 pet sekundi do kraja. Faul Lovernja. Nelson na liniji slobodnih bacanja. Pogađa jedno bacanje, Katić uzima loptu. Kraj utakmice - pobeda Zvezde - 72:75.
39. minut - Radenović promašuje. Betrans neprecizan.
38. minut - Lovern zakucava - 70:66. Blažič pogađa trojku. Pavlović dobija petu ličnu grešku. Nesportski faul beka Partizana. Koš Slovenca 70:71.
37. minut -Simonović izjednačuje - 65:65. Bogdanović konačno pogađa za tri - 68:65. Nelson smanjuje - 68:66.
36. minut - Bogdanović iz igre 1/1. Betrans vraća prednost. Radenović za 63:63. Lovern za plus dva Partizana.
35. minut -Simonović postiže trojku za samo minus dva. Izgubljena lopta Partizana. Nelson izjednačuje na 61:61. Tajm-aut Partizana.
34. minut - Četvrta lična greška Pavlovića. Blažič sa bacanja za 59:56. Četvrta lična greška i za Katića sa druge strane. Milutinov za plus pet.
33. minut -Bogdanović slab. Dženkins katastrofalan u šutu u ekipi Zvezde. Vraća se najbolji igrač Partizana Saša Pavlović i odmah poentira za 59:54.
32. minut - Radenović poentira - 55:54. Bogdanović vraća sa "penala" Partizan na plus tri.
31. minut - Simonović smanjuje na 53:52. Lovernj sa liniej slobodnih bacanja za 55:52.
30. minut - Blažič promašuje trojku za izjednačenje. Tepić sa linije slobodnih bacanaj vraća plus pet Partizana. Katić uz zvuk sirene za 53:50. Kraj treće četvrtine.
29. minut - Katić greši. Čak 13 izgubljenih lopti Zvezde. Koškanje Blažića i Andrića, ali nema većih incidenata. Faul u napadu Pavlovića. Loša igra Partizana u trećoj četvrtini.
28. minut - Marjanović smanjuje na 51:48.
26. minut - Radenović za samo minut tri Zvezde. 13 poena krilnog centra gostiju. Milutinov vraća pet poena viška.
25. minut - Pavlović za plus 9. 18 poena beka Partizana. Lazić smanjuje. Blažič smanjuje na 49:44.
24. minut - Radenović smanjuje, 9:0 za Zvezdu. Pavlović i Bertrans prekidaju seriju Zvezde. Prvi poeni Nelsona, uz faul Lovernja.
23. minut - Reaguje Duško Vujošević tajm-autom. Zvezda se vraća u igru. Serija 7:0. Betrans promašuje trojku. Nelson pravi faul u napadu i propušta priliku da se crveno-beli još više približe rivalu.
22. minut - Lazić postiže trojku. 5:0 za Zvezdu u drugom poluvremenu. Poeni za Blažića. Zvezda smanjuje prednost.
20. minut - Serija izgubljenih lopti za Zvezdu. Bekovi gostiju kao da ne postoje. Dominacija Partizana. Milutinov zakucava za +15. Kraj prvog poluvremena.
19. minut - Bertrans za +11. Smnajuje Dženkins sa linije slobodnih bacanja. Bertrans trojkom do +12.
18. minut - Marjanović je prvi dvocifreni igrač Zvezde. Postigao je dosad 10 poena. Pavlović iz kontre za +9 Partizana. Bivši NBA igrač postigao je već 13 poena. Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson nastavlja sa katastrofalnim partijama.
17. minut - Prvi poen za Dženkinsa. Prvi poeni za bekove crveno-belih. Prvi poeni za Bogdanovića s druge strane.
16. minut - Radenović vezao šet poena za Zvezdu. Trojka od table.
15. minut - Zvezda šutira trojke 0/8. Bertrans povećava prednost za crno-bele. Radenović konačno postiže poena za anemičnu Zvezdu.
14. minut - Zvezda pet minuta bez koša. Bezidejna igra crveno-belih u napadu.

13. minut - Nezadrživi Pavlović. Prva osetnija prednost Partizana.

12. minut - Nervozni početak druge četvrtine. Katić gubi dve lopte. Gagić upisuje prve poene. Vodi Partizan 22:16.
11. minut - Prvi incidenti na tribinama. Srećom, situacija na tribini gde su Zvezdini navijači se smirila.
10. minut - Pavlović nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu. Lazić ne uspeva da ga sačuva. Zvezda šutirala trojke u prvoj četvrtini 0/6. Pavlović za 20:16. Devet poena nekadašnje zvezde Klivlenda. Kraj prve četvrtine.
9. minut - Zvezda nastavlja sa katastrofalnim šutem za tri poena (0/4). Tepić povećava prednost Partizana.
8. minut - Marjanović je postigao sedam od 14 poena crveno-belih. Milutinov promašuje oba slobodna bacanja. Pavlović izjednačuje, ima i slobodno bacanje. Vodi Partizan 15:14.
7. minut - Pavlović pogađa prvu trojku na meču. Vodi Partizan 12:11. Dragićević vraća Zvezdi prednost.
6. minut - Boban Marjanović zasad najbolji akter meča. Nema leka odbrana Partizana za Zvezdinog "džina".
4. minut - Milutinov izjednačuje - 5:5. Marjanović za 5:7. Partizan neuspešno pokušava šutem za tri poena. Prvi tajm aut na utakmici.
3. minut - Radenović koš i faul - Zvezda vodi 5:3.
2. minut - Partizan je zbunio Zvezdu zonom. Lovernj povećava na 3:0. Prve poena sa linije slobodnih bacanja za Zvezdu postiže Boban Marjanović - 3:2.
1. minut - Prvi poen na utakmici sa linije slobodnih bacanja postiže centar Partizana Dejan Musli.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.04.2014. 22:04
J**em ti ekipu koja vodi ubjedljivo cijelu utakmicu i na kraju "popusi." E, moj Partizan, moj Partizan. Cestitam Zvezdi na pobjedi!
Četvrtak 01.05.2014. 04:41
Kako je dobro, jebati vas opet, i staviti ruke na vasa ramena......
Četvrtak 01.05.2014. 02:44
Pustili smo decu da se zaraduju prvo poluvreme, pa onda ih podsetili kako treba da se igra kosarka. ;) Odlicna utakmica, cestitam Partizanu na borbenosti, ali posle Cibone mnogo je bitna na psiholoskom planu ova pobeda uz veliki preokret. Svaka cast mojim Zvezdasima na odlicnoj borbi i zelji za pobedom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online