Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.04.2014.
11:01
telegraf.rs, žurnal.rs A

Danilović: Ne slažem se sa Vujoševićem, prodaćemo neke igrače!

"Da li će Dule da bude trener Partizana u sledećoj sezoni zavisi od njegovog zdravlja, a ako budemo prinuđeni da prodamo celu petorku i to ćemo učiniti", rekao je Danilović.

Predrag Danilović
 

Od trenutka kad je Nolan Smit u poslednjoj sekundi polufinala ABA lige pogodio trojku koja je značila izostanak Partizana iz Evrolige posle više od decenije, svi navijači crno-belih se neprestano pitaju - šta će sada biti sa srpskim šampionom?

 
Nov početak najavljuje predsednik Partizana, Predrag Danilović, u opširnom razgovoru za “Sportski žurnal”.

"Posle 14 godina, možda je vreme da promenimo neke stvari i krenemo iz početka. Prerano je o tome pričati, videćemo na kraju sezone kakve promene će se dogoditi. U svakom slučaju, sledeće sezone ćemo se koncentrisati na Jadransku ligu, koja i dalje vodi u Evroligu. Ne odričemo se ničega, ali Evrokup je veliki trošak, a mi nismo u situaciji da možemo da imamo velike troškove. A posle svih najava pitanje je u kakvoj ćemo situaciji tek da budemo", rekao je Danilović.


Šampion Srbije poslednjih godina ima velikih finansijskih problema.

"Da bismo sanirali dugove i vratili potraživanja nekih igrača iz prošlosti jedini spas je prodaja igrača. Postoji mogućnost da ćemo morati da prodamo neke igrače, ali sad nije vreme da pričamo o tome. Kad se završi sezona razmišljaćemo na tu temu. Uradićemo sve što je neophodno za dobrobit Partizana, ma koliko to bilo bolno. Ako budemo prinuđeni da prodamo celu petorku i to ćemo učiniti da bi Partizan posle 14 berićetnih godina mogao da okrene novi list i postavi temelj za novih 14 godina uspeha. I da smo ušli u finale, pitanje je da li bismo sa svim tim dugovanjima i potraživanjima da odgovorimo uslovima Evrolige".

IMA MNOGO ZLE KRVI

Javnost za neuspeh srpskih klubova na fajnal-foru ABA lige krive sukob Duška Vujoševića i Nebojše Čovića.

"Sve ovo je, greškom Partizana i Zvezde, otišlo predaleko. Kao predsednik Partizana snosim deo odgovornosti, bez obzira na to što nisam iznosio svoje stavove u javnosti. Otišlo je dotle da je uvek opsadno stanje kad treba da se igra derbi, bilo da je reč o fudbalu ili košarci. Temperamentna smo nacija i nikad ne možemo da gledamo sport i utakmice poput nekih drugih, ali to ne znači da treba da se bijemo i koljemo", kaže Danilović, dodajući:

"Za uspešnu normalizaciju odnosa, gledanje i uživanje u nekom sportu, treba da se postave određena pravila, da se vrednuje i respektuje to što je neki klub godinama radio za ovaj grad i državu. Zarad podizanja nekog drugog kluba ne treba uništavati ono što je dobro. Treba podići i druge, ali imati u vidu i poštovati rezultate. Jedino tad ćemo moći normalno da funkcionišemo".


Danilović ne smatra da će se nešto poboljšati u Superligi i plej-ofu:

"Nadam se, ali ne verujem. Jer, previše je zle krvi".

Partizanova legenda svestan je da je pomoć države za koju je urgirao Aleksandar Vučić stvar za respekt, ali dodaje da nije premijer Srbije kriv što novac odlazi na glavnice, kamate…

"Ne bih ni da previše ulazimo u detalje, ali bojim se da će već od sledećeg meseca Partizan teško da će moći da funkcioniše. Biće sigurno glasina i priča da odustajem i odlazim. Ako nisam otišao kad je Partizan bio najbolji, sigurno neću da odustanem i napustim ga u jenoj od težih situacija. Uostalom, priča da odlazim je stara već tri-četiri godine".

VUJOŠEVIĆA BOLEST REMETILA RITAM
Bilo je očigledno da je izostanak trener Vujoševića uticao na takmičarski ritam košarkaša crno-bleih.

"Naravno da je remetilo ritam, jer je Duško bitan za igrače i ceo košarkaški klub. Bolest s kojom se bori nije naivna i sigurno je doprinela žestini nekih njegovih reakcija", – Danilović, kom se zamera što nije smirio Vujoševića kad je trebalo.

"S njim se u mnogim stvarima, pogotovo u poslednje vreme, apsolutno ne slažem. Mnogi ljudi s pravom kažu zašto kao predsednik kluba nisam reagovao. Odgovor je da bi moje reagovanje u tim momentima naškodilo timu. Da li će Dule da bude trener Partizana u sledećoj sezoni? To zavisi od Duletovog zdravlja".


Na kraju, Danilović smatra da klub treba da se fokusira na stabilizaciju kluba.

"Stvari na prvu loptu izgledaju zastrašujuće, jer smo narod navikli da svake godine osvajamo jedan ili dva trofeja. Možda godinu-dve nećemo ništa da osvojimo, ali ćemo da stabilizujemo klub i krenuti ispočetka. Nekome to prejako zvuči, ali ako se malo razmisli drugačije ne može, to je jedino rešenje. Uostalom, i najbolji kompjuter mora da se s vremena na vreme resetuje", zaključuje Predrag Danilović.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.04.2014. 12:23
Ako u PARTIZANU ostanu DULE I DANILOVIĆ ZA GROBARE NEMA ZIME . Oni su prevaga u odnosu na sve klubive iz bivše SFRJ . TO POKAZUJU REZULTATI . REALNO .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online