Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.03.2010.
22:03
Vestionline A

Evroliga: Poraz Partizana u drugom meču

Košarkaši Partizana izgubili su u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige od izraelskog Makabija rezultatom 98:78, čime je ukupan skor u pobedama izjednačen na 1:1. Duel se seli u beogradsku 'Arenu' gde je prvi od dva planirana meča na programu 30. marta.

Košarkaši Partizana nisu uspeli ponovo da iznenade ekipu Makabija, koja je večeras ubedljivo slavio rezultatom 98:78 (26:24, 28:15, 19:19, 25:20).

Nakon šokantnog poraza u prvom susretu u "Nokia areni" u Tel Avivu, domaći igrači su ozbiljnije shvatili drugi meč sa "crno-belima", ali je pritisak učinio svoje i stegnuto su ušli u duel sa srpskim šampionom. Partizan je to koristio na maksimalan način i držao aktivan rezultat tokom prve četvrtine koja je završena 26:24 u korist domaćina. Posebno raspoložen na početku bio je Jan Veseli.

Početkom druge deonice kod rezultata 34:31, domaći igrači su odličnom igrom, pre svega u napadu, prelomili susret u svoju korist. Veoma šuterski raspoložen u tom periodu bio je Fišer, koji je uz pomoć Dorona Perkinsa i Endrjua Viznevskog uspeo da donese veliku prednost Makabi do poluvremena - 54:39. S druge strane Partizan u poslednja četiri minuta nije postigao koš iz igre.

U nastavku susreta Partizan je pokušao da barem smanji prednost Izraelaca, ali su domaći igrači agresivnom igrom u odbrani u potpunosti iskontrolisali napad "crno-belih". Posebno se na "udaru" našao Dušan Kecman, junak Partizanove pobede u prvom meču, koji je u večerašnjem susretu u pojednim momentima bio čuvan od čak trojice protivničkih igrača.

Igrači Makabija, zbog poraza u prvoj utakmici, bili su veoma nervozni u drugom duelu i često su nesportski faulirali košarkaše Partizana, što je u nekoliko navrata moglo da dovede do incidenata na parketu. U svakom slučaju, domaći igrači su mirno priveli utakmicu kraju došavši do veoma važne pobede rezultatom 98:78, koja ih u potpunosti vraća u igru za plasman na fajnal-for u Parizu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su David Blutental i Endrju Viznevski sa po 17 poena, dok je D'or Fišer ubacio 15. Istakli su se još Alan Anderson sa 14 i Doron Perkins sa 10 koševa. Na drugoj strani, Aleks Marić postigao je 16 koševa, Dušan Kecman imao je 14 a Jan Veseli 11 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je posle poraza od Makabija da je njegovoj ekipi u pojedinim momentima nedostajalo pobedničke energije da iznese ovaj meč, jer su igrači već bili zadovoljni učinjenim.

Četvrtfinalna serija igra se na tri pobede. Naredni meč biće odigran 30. marta u Beogradu. Četvrti meč je na programu dva dana kasnije, takođe u glavnom gradu Srbije, a eventualni, peti susret biće odigran 7. aprila u Tel Avivu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online