Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.03.2010.
15:59
vestionline, blic A

Poljuljan "ponos Izraela"

"Rekao sam svojim igračima da ima još četiri utakmice, a oni su odgovorili da se igraju još samo tri?!", izjavio je trener Makabija Pini Geršon i ne razmišljajući koliko su njegovi košarkaši verovatno u pravu.

Zvanični sajt Evrolige je svoj izveštaj sa prvog meča četvrtfinala iz "Nokia arene" između Makabija i Partizana 77:85 počeo rečima "prava zabava krenula je Partizanovim preokretom u Tel Avivu".


U komentaru utakmice, navodi se sjajna partija Dušana Kecmana, njegovih sedam trojki iz devet pokušaja i 29 postignutih poena, ali i činjenica da Makabi do sada nikada nije izgubio četvrtfinalni meč Evrolige pred svojom publikom.

Najveći krivac po mnogima, trener Makabija Pini Geršon, koji je u sinoćnjoj utakmici potpuno nadigran od strane kolege Duleta Vujoševića, smatra da je prvi meč presudio iznenađujuće dobar šut crno-belih, kao i promašeno zakucavanje Alena Andersona prilikom kontre u drugom poluvremenu.

"Partizan je dokazao da može da pobedi na strani. To su radili i ranije, to su uradili i danas. Košarka je igra koja traje 40 minuta, a mi u drugoj polovini nismo bili dobri. Promašivali smo u napadu, što se dešava, ali smo pravili previše grešaka u odbrani. Oni su podigli procenat šuta u drugom delu, što inače nije njihova igra. Nisam siguran da je to bila taktika, ali su verovatno krenuli na rizik jer su gubili 20 razlike i to se isplatilo. Znali smo da Kecman ima dobru ruku i da je veoma iskusan, a on je uradio mnogo više od samog postizanja poena. Inicijativa je prešla na drugu stranu kada smo promašili zakucavanje, a zbog loših šuteva nismo se vraćali u odbranu. Kecman i Roberts su trojkama promenili tok utakmice. Mislim da ne mogu više ovako da šutiraju. Mi smo se fokusirali na Marića, postavili smo dodatnog igrača na njega i to nam je pomoglo da kontrolišemo njihov skok u napadu, ali su njihovi šutevi jednostavno ulazili. Nismo ih potcenili. Rekao sam svojim igračima da ima još četiri utakmice, a oni su odgovorili da se igraju još tri", rekao je Geršon, a prenosi "Blic".

Alan Anderson koji je na terenu bio najveći krivac što je "ponos Izraela" doživeo poraz, rekao je da je njegov tim praktično "dao utakmicu Partizanu".

"Jednostavno smo im dali utakmicu. Ljudsko sam biće i dešava se da promašujem. Trebalo je da nastavimo da pritiskamo i igramo kao u prvom delu, ali se to nije desilo. Moramo protiv njih da budemo agresivni, ali svih 40 minuta. To nas je dovelo ovde i to nam treba za nove pobede", rekao je Anderson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online