Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.04.2014.
13:58
Beta A

Dženkins: Zvezda me je spasila!

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je danas da je dolazak u beogradski klub bio novi početak u njegovoj karijeri i da se odlično uklopio.

Čarls Dženkins
 

"Zvezda me je zaista spasila. Kako se prošlo leto približavalo, u maju i junu nisam imao mnogo ponuda i nisam znao gde ću da igram. Bilo je to veoma teško leto. Na kraju, Zvezda je odlučila da mi da šansu i potpiše ugovor sa mnom. Osetio sam olakšanje i došao sam ovde znajući da imam priliku za novi početak u mojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Dženkins u intervjuu za sajt Evrokupa.

Dženkins, koji je u međuvremenu odličnim igrama postao jedan od miljenika navijača crveno-belih, kazao je da se odmah uklopio sa saigračima iz Zvezde.

"Svi momci su sjajni, treneri su zaista imali razumevanja za mene znajući da mi je to prva godina u Evropi i zato sam uspeo da se osećam prijatno od starta. Znao sam da moram da se dokažem i vremenom sam uspeo da zaslužim poverenje mojih saigrača, trenera i grada. Bila je velika stvar za mene da dođem ovde i igram značajnu ulogu u timu u mojoj prvoj godini", kazao je Dženkins.

Američki košarkaš je kazao da mu je teško da ljudima kod kuće u Njujorku objasni u kakvoj atmosferi igra pred Zvezdinim navijačima jer je jedno pričati o tome, a drugo kada se igra pred takvom publikom.

"Možeš to da gledaš na televiziji, da pričaš o tome, ali nećeš zaista razumeti dok ne doživiš. Veoma se razlikuje od one u Americi, gde arena takođe može biti prepuna, ali gde atmosfera jednostavno nije ovakva. Ovde čitava dvorana skače i peva u isto vreme. Toliko je fantastično da ponekad moram da duboko uzdahnem kako bih se opustio", naveo je bek Zvezde.

Prema njegovim rečima, takva publika diže nivo energije, što može proizvesti neke poteze koji ne bi trebalo da se rade na terenu.

"Kada su mi mama i sestra bili u poseti, prva stvar koju sam uradio je bila da se pobrinem da im zakažem let za vreme kada smo imali utakmicu u Evroligi ili Evrokupu, kako bi doživeli tu atmosferu. Rekao sam im da će to biti najbolja košarkaška utakmica kojoj će prisustvovati u životu. Ovi navijači nikada ne razočaraju. I bio sam u pravu", istakao je Dženkins.

Iako je drugi strelac Zvezde, Dženkins utakmice počinje sa klupe, ali je kazao da obožava svoju ulogu u timu.

"Velika je prilika kada ulaziš sa klupe i predstavljaš varnicu u igri. Lično sam u stanju da gledam prvih nekoliko minuta i da vidim kako se meč razvija. Vidim da li je potrebno da uđem i održavam ritam koji su nametnuli starteri, ili možda da unesem u tim više energije. Bolje je nego što sam očekivao. Saigrači i stručni štab
mi veruju, kada se utakmica prelama ja sam na terenu i srećan sam sa ulogom koju mi je trener da", rekao je Čarls Dženkins.

On je rekao da bi mu veoma značilo osvajanje Evrokupa.

"Bilo je značajno da uđemo u polufinale jer Crvena zvezda nikada ranije nije došla toliko daleko u ovom takmičenju. Trofej bi mnogo značio klubu i navijačima. Ja sam lično ostao bez reči kada smo osvojili Kup Radivoja Koraća. Nikada ranije nisam ništa osvojio. I bio sam srećan da podelim to sa ovim klubom. Ako budemo imali
dovoljno sreće i osvojimo Evrokup, verovatno ću izgubiti razum i potpuno poludeti", rekao je Dženkins.

Zvezda će sutra u 17.00 u Kazanju gostovati Uniksu u revanš susretu polufinala Evrokupa. Crveno-beli su u prvoj utakmici kao domaćini pobedili sa 63:52.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online