Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.03.2014.
10:21
Beta A

Dženkins: Uspeli smo da se izborimo za pobedu

Junak plasmana košarkaša Crvene zvezde u polufinale Evrokupa Čarls Dženkins rekao je da je utakmica protiv Budiveljnika bila veoma teška, ali da je njegova ekipa dobrom igrom zaustavila ključne igrače ukrajinskog tima.

Čarls Dženkins

"Utakmica je bila veoma teške, znali smo koliko je Budiveljnik dobar i jak tim, ali smo se skupili svi zajedno da odigramo najjače u odbrani. Igrali smo jako dobro, zaustavili njihove ključne igrače. Gubili smo i sa 10 poena, ali smo zadržali samopouzdanje i nastavili da se borimo" , rekao je Dženkins novinarima posle utakmice.

Zvezda je u revanš utakmici četvrtfinala Evrokupa posle produžetka pobedila Budiveljnik sa 79:70 i plasirala se u polufinale, gde će joj protivnik biti ruski Uniks.

Dženkins je postigao 29 poena, od kojih 11 u produžetku, a među njima i tri "trojke", a bek Zvezde je kazao da je takvu partiju pružao još samo na koledžu, ne i u profesionalnoj karijeri. Američki košarkaš je u finišu regularnog dela utakmice promašio slobodno bacanje, ali ono nije koštalo crveno-bele.

"Bilo je to nezgodnih nekoliko sekundi. Znate kako kažu, ako radiš dobro, to će ti se vratiti i uspeli smo da se izborimo", naveo je Dženkins.

Plejmejker crveno-belih Demarkus Nelson kazao je da mora da se oduži Dženkinsu za sjajnu igru.

"Osećam veliko olakšanje posle neverovatne završnice. Dugujem Dženkinsu pet večera za ovu završnicu... Zato što nam je doneo pobedu. Odigrao je sjajno... Ovo je bilo njegovo veče, dominirao je u potpunosti", rekao je Nelson.

Nelson je dodao da je publika i navijanje u Areni bila pokretač ekipe u presudnim momentima i da se nada da će tako biti i u nastavku sezone.

"Da nije bilo publike ništa ne bismo uradili. Nisam znao šta pevaju, ali su bili sjajni. U pravim trenucima su nas dizali i nadam se da će nam biti pokretač za nedelju dana protiv Uniksa", kazao je Nelson.

On se osvrnuo i njegovu odluku da potpiše za Crvenu zvezdu.

"Doneo sam pravu odluku što sam došao u Zvezdu. Organizacija je sjajna... Ovo je neverovatna ekipa, imamo fenomenalne igrače, perspektivni smo i u svim takmičenjima u kojim učestvujemo imamo šansu da se borimo za titulu", kazao je on.

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je ekipa bila mnogo nervozna i da do meča sa Uniksom "ima mnogo da se radi".

"Završnica regularnog dela meča je bila ludnica... Mi na klupi nismo znali da li da sedimo ili da stojimo... Za ovo živimo. Mnogo nervoze je bilo, ali kada smo izborili produžetak bili smo rasterećeniji", kazao je Simonović.

Simonović je ocenio da je Uniks favorit za osvajanje Evrokupa, ali da će njegova ekipa uložiti maksimalan napor da izbori finalni meč.

"Sada treba da se lepo pripremimo za Uniks... Oni su neverovatna ekipa i apsolutni su favoriti, ali ovo je igra, a mi ćemo se boriti. Imaju sjajne igrače, ali mi smo večeras pokazali da i mi to posedujemo", rekao je Simonović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online