Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.03.2014.
23:01
Mozzart Sport A

Atina dočekala svog Željka, ali mu nije dala pobedu!

Srpski trener na spektakularan način pozdravljen u OAKA Areni, piše mozzartsport.com

Željko Obradović

 
Panatinaikosov Kralj se vratio u OAKA Arenu, pokupio ovacije i svu ljubav navijača, ali ne i pobedu. Atinski Zeleni su na spektakularan način dočekali Željka Obradovića i uz višeminutne ovacije, transparente i veliku koreografiju na kojoj je pisalo „Kralj se vratio“. Srpski trenerski mag je dugo otpozdravljao navijačkoj armiji, grlio se sa starim prijateljima, bivšim igračima i pokazao da će mu PAO zauvek biti u srcu, ali kada je meč počeo nije bilo popusta za čoveka koji je ispisao istoriju Panatinaikosa. PAO je slavio 76:67.

Fenerbahče je dobro otvorio utakmicu i prvu četvrtinu na krilima Nemanje Bjelice završio sa tri poena plusa (16:19). Ali, Grci su uspeli da u drugom kvartalu stignu i prestignu prednost gostiju iz Istanbula, pre svega zahvaljujući raspoloženom Zeku Rajtu i da na poluvreme odu sa vođstvom od 41:37.

Početkom drugog poluvremena, Fenerbahče je uspeo na kratko da opet preuzme vođstvo, ali su se kod domaćih razigrali nekadašnji Obradovićevi puleni Dijamantidis i Focis i režirali seriju Panatinikosa posle koje su stigli do devet poena (58:49) prednosti uoči završnih deset minuta igre. Fenerova igra se potpuno raspala, PAO je u četvrtom kartalu u jednom trenutku imao i 15 poena prednost i uspeo je da lagano privede meč kraju. Nekadašnji Željkov učenik Fragiskos Alvertis je odneo pobedu nad učiteljem sa kojim je doživeo najsvetlije trenutke u karijeri... Bramos je u pobedničkom timu bio najefikasniji sa 23 poena, 15 je imao Dijamantidis, a po 10 Focis i Rajt. Na drugoj strani, Preldžić je ubacio 13 poena, ali uz pet promašenih trojki iz šest pokušaja. Loše veče je imao prvo zvezda Fenera Bojan Bogdanović koji je upisao 10 poena, ali uz 4/13 iz igre. Bjelica je pogodio tri od četiri trojke i utakmicu završio sa devet poena.

Ovom pobedom Panatinaikos je zadržao treću poziciju na tabeli sa pobedom više od večerašnjeg rivala. Isti broj pobeda kao Fener imaju Olimpijakos i Unikaha koji svoje mečeve igraju sutra. Obradović je od kluba dobio i prigodne poklone u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Zelene.


U derbiju kola, možda i cele Top 16 faze, Real Madrid je deklasirao moskovski CSKA 93:79 u borbi za prvo mesto u grupi F. Kraljevski klub je Armejcima i bivšem treneru Etoreu Mesini vratio milo za drago za poraz iz Moskve i trijumfovao sa iodentičnih 14 poena razlike. Sada dva tima imaju isti skor od devet pobeda i dva poraza, ali sbog većeb broja psotignutioh poena u međusbnom skoru, Real ima prednost u plasmanu na tabeli i ako ne izgubi nijedan meč do kraja grupne faze, obezbediće prvo mesto.


CSKA se dobro držao u prvom poluvremenu i ništa nije ukazivalo na ubedljiv poraz. Posle prvih 20 minuta igre su zaostajali samo jedan poen, a posle treće četvrtine su imali zaostatak od pet poena i makar su mogli da odbrane onih plus 14. Ali, Real je predvođen neverovatnim Rudijem Fernandezom odigrao fantatsično poslednju četvrtinu i uspeo da ostvari konačan cilj.


Fernandez je večeras bio nezadrživ i do ludila je dovodio odbranu CSKA. Meč je završio sa neverovatnih 28 poena i indeksom uspešnosti od 33. Mirotić je dodao 15 poena, Rodrigez, Ljulj i Buruzis po 10 za trijumf Kraljevića. Odgovor Rodrigezu na drugoj strani je bio sjajni Amerikanac Soni Vims koji je takođe ubacio 28 poena, imao indeks uspešnosti od 35, ali ne i adekvatnu pomoć saigrača. Nenad Krstić je meč završio sa 14 poena, ali uz slab šuti iz igre (6/13), Micov je imao šest poena. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online