Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.03.2014.
20:44
Mozzart Sport A

Zvezda i definitivno prva: Katić i Marjanović nerešiva enigma za Zadar

Crveno-beli s pola gasa slavili u dvorani Krešimir Ćosić i upisali jubilarnu 20. pobedu

Najefikasniji u pobedničkom timu: Raško Katić

 
Košarkaši Crvene zvezde i definitivno su obezbedili prvu poziciju na tabeli Jadranske lige pred početak fajnal-fora, pošto su na gostovanju u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru savladali istoimeni klub sa 53:67.
Crveno-beli su u meč ušli sa vrlo jasnom namerom - da se rasterete nosioci igre i sačuvaju najbolje za prvi meč četvrtfinala Evrokupa sa Budiveljnikom u Kaunasu.

Još pre početka meča Branko Lazić je imao slobodno, u tim je umesto njega ušao Luka Mitrović, dok je Dejan Radonjić ostalim prvotimcima ostavio mogućnost da odigraju meč u nešto slabijem ritmu.


Zbog toga utakmica sama po sebi i nije bila nešto preterano lepa za gledanje. U prvih 20 minuta viđeno je svega po 30 poena na obe strane, Lipovij, Rebić i Tejić su odigrali dobar deo prvog poluvremna, dok su na drugoj strani Bašić i Kraljević bili najveća pretnja po koš crveno-belih. U prvom delu igre tandem Zadra ubacio je ukupno 18 poena, a Kraljević je bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom (deset poena).


Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena, kada su Marjanović, Radenović i Lipovij napravili seriju 8:0 i doneli Zvezdi prednost rezultatom 30:38, što je na kraju bila nedostižna prednost za Zadrane.


Domaćin je svim silama pokušavao da dođe do preokreta, tome je najbliže i bio u uvodnim minutima poslednje deonice, kada je rezultat bio 45:46, prvenstveno zahvaljujući minutima prazne igre crveno-belih, ali... Dalje od toga nije se moglo. Beograđani su ponovo napravili seriju 8:0, poveli sa 45:54, potom prednost digli na dvocifrenu brojku, po prvi put na utakmici, što se i zadržalo do samog kraja utakmice - 53:67.


Najefikasniji igrač u timu Zvezde bio je Katić sa 12 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Marjanović dodao 11, uz sedam skokova. Na drugoj strani Sobin je ubacio 17 poena, Kraljević je postigao 12, samo dva u drugom poluvremenu. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.03.2014. 10:17
ČESTITAM !!! Veliki uspeh MALOG KLUBA IZ ŽELEZNIKA . Postoje 2 GODINE i stigli su do PRVOG MESTA ABA LIGE . To je za POŠTOVANJE . Da se ja pitam DIREKTNO BI IM DAO DA IGRAJU EVROLIGU jer su to rezultatima ZASLUŽILI . DRUGI učesnik EVROLIGE NAEKA SE REŠI KROZ PLEJ OFF . Ovako ispada da ZVEZDA ŽELEZNIK može da ispadne u prvom kolu ( ISKRENO NE BIH ŽELEO ) I džabe PRVO MESTO U ABA LIGI . NIJE DOBRO DA CELA SEZONA ABA LIGE STANE U DVE UTAKMICE PLEJ OFFA BEZ OBZIRA O KOME JE REČ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online