Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.03.2014.
15:40
Beta A

Katić: Nismo došli da se branimo, idemo na pobedu

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je danas da ekipa na revanš meč osmine finala Evrokupa u Vilnjus protiv Lijetuvos ritasa nije otputovala da brani prednost iz prvog duela, već da zabeleži novu pobedu.

Raško Katić

"Ne računamo na bilo kakvu prednost i ne razmišljamo o prvoj utakmici u tom smislu, krećemo od nule. U Litvaniju nismo došli da branimo bilo šta, već da uz maksimalnu borbenost i zalaganje pokušamo da zabeležimo pobedu", rekao je Katić za klupski sajt.

Zvezda je prošle srede u hali Pionir u prvom meču pobedila Ritas sa 88:82, a Katić je rekao da ekipa želi da odigra bolje nego u Beogradu.

"Trudićemo se da odigramo što bolje, ispravimo greške koje smo pravili u prvom meču, pre svega u odbrani. Lijetuvos Ritas je prevashodno napadački orijentisan tim, biće neophodno da budemo veoma agresivni u odbrani kako bismo zaustavili njihov ogroman napadački potencijal i bili u poziciji da igramo ravnopravan meč",
kazao je on.

Katić je ocenio da je Lijetuvos ritas odlična šuterska ekipa, ali da njegovi saigrači pre svega treba da obrate pažnju na kreatora igre Omara Kuka.

"Kao i većina litvanskih ekipa i Lijetuvos ritas svoju igru uglavnom bazira na odličlnom šutu sa distance, posebno za tri poena. Bez svake sumnje, šut je njihovo najjače oružje. U tom segmentu se prevashodno ističu Seibutis i Gecevičijus koji su vrhunski igrači, profilisani šuteri sa veoma visokim procentima realizacije. Moraćemo posebno da obratimo pažnju na Renaldsa
Sejbutisa i Maricnasa Gecevičijusa", kazao je Katić.

"I ostali igrači su veoma dobri, a njihov kvalitet je još više izražen jer imaju sjajnog plejmejkera Omara Kuka. On majstorski kontroliše utakmicu i razigrava saigrače od prvog do poslednjeg minuta", dodao je krilni centar crveno-belih.

Katić je rekao da je prednost Zvezde u meču sa Lijetuvosom centarska pozicija crveno-belih.

"Oni nemaju klasičnog centra, to im otežava posao u odbrani, ali zato im u napadu otvara brojne opcije, omogućuje da igraju brže, na veći broj poena. Zato moramo u tome da ih sprečimo, da svedemo utakmicu na manji broj poena i potrudimo se da meč uvedemo u naš ritam", kazao je Katić.

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Vilnjus, gde će večeras odraditi dvočasni trening. Revanš utakmica između Lijetuvos ritasa i Crvene zvezde igra se sutra od 18.30.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online