Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.03.2014.
14:01
Beta A

Gak: Partizan je dobio više novca nego Zvezda!

Sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda Slavko Gak izjavio je danas da je košarkaški klub Partizan kroz plasman u TOP 16 fazu Evrolige ostvario pravo na četiri miliona dinara i da je Partizan od Grada dobio mnogo više novca od Crvene zvezde.

Dobio brz odgovor: Vujošević

Gak je u saopštenju naveo da je Sekretarijat za sport i omladinu "od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara, a da je u istom periodu KK Crvena zvezda dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara.

Gak se pozvao na "Pravilnik o kriterijumima, uslovima i načinu finansiranja beogradskih sportskih organizacija za učešće i postignute rezultate u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima", kojim je određeno da KK Partizan kroz plasman u TOP 16 fazu Evrolige ostvari pravo na četiri miliona dinara.

"Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada. Napominjemo da je "Pravilnik" jedini važeći dokument po kome radi Sekretarijat za sport i omladinu Beograda. Dogovori i tabele koje pokazuje gospodin Vujošević nikada nisu bile zvanične odluke Skupštine grada", navodi se u saopštenju.

Vujošević je juče rekao da su Partizan i Crvena zvezda dobili po četiri miliona dinara za učešće u Evroligi, a da je za učešće u TOP 16 fazi ranije predviđeno da klub dobije 10 miliona dinara. Gak je naveo da u iznose koji je Partizanu i Zvezdi uplatio Sekretarijat za sport nisu uključena druga izdvajanja, koja Beograd daje tim košarkaškim klubovima.

"Grad sufinansira odigravanje svake utakmice u Beogradskoj areni u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što iznosi 12.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po utakmici. Finansira 400 sati treninga godišnje u hali Pionir za oba kluba i grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba", navodi se u saopštenju.

Uz Pravilnik je objavljena i tabela sa iznosima za svaki sport i fazu takmičenja, kako bi klubovi u potpunosti i transparentno bili upoznati sa svojim pravima i to je prvi put da je javnost potpuno upoznata sa sadržajem pravilnika i načinom nagrađivanja klubova. Gak je istakao da Sekretarijat za sport i omladinu zbog teške
finansijske situacije u kojoj se nalazi Beograd ima umanjen budžet, pa je zamolio klubove da kada potražuju novac od grada, imaju u vidu tu činjenicu. U saopštenju se dodaje da će Sekretarijat nastaviti da radi transparentno, u cilju da svi korisnici budžetskih sredstava imaju fer i jednake uslove, kao i da će na portalu grada biti redovno objavljivani svi važni dokumenti, odluke, kriterijumi i izveštaji.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online