Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.02.2014.
22:30
Beta A

Klipa: Ambicija je da osvojimo prvo mesto

Trener juniora košarkaša Crvene zvezde Slobodan Klipa rekao je danas da su očekivanja ekipe velike na predstojećem kvalifikacionom turniru Evrolige i dodao da očekuje zanimljive duele.

 

"Jasno je da su ambicije juniorskog tima, kao i čitavog kluba, da osvaja trofeje, odnosno da bude prvi. Nije skromno, a ni preambicizono, ali mislim da smo favoriti. Igramo dobro u Jedinstvenoj ligi Srbije, imamo tim koji je konkuretan u čitavoj Evropi, a ne samo na ovom turniru. Ako damo sve od sebe, ako ne potcenimo bilo koga mislim da možemo da ostvarimo željeni rezultat", rekao je Klipa za javni sajt kluba.

Juniori Zvezde će se takmičiti u Grupi A, a za protivnike će imati francuski INSEP, Zemun i Budućnost, a s druge strane u Grupi B igraće Partizan, Mega Vizura, Cedevita i košarkaška akademija "Kanaris" iz španske Gran Kanarije.

"Ne mislim da ćemo igrati protiv loših timova, naprotiv... INSEP je jedna od najboljih ekipa u Evropi, tako je već godinama unazad. Kanarija dolazi sa osam stranaca, što je zanimljivo jer je u Srbiji zabranjeno igranje stranaca u juniorskim timovima. Cedevita je uzela primat u Hrvatskoj u radu sa mlađim kategorijama i Budućnost koja je faktički reprezentacija Crne Gore. Turnir nikako neće biti lagan, čeka nas težak posao", kazao je trener juniora.

Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće u polufinalu, a kao i prethodnih sezona pobednik ovog turnira obezbediće plasman na završni fajnal-ejt turnir Evrolige koji se u vreme seniorske završnice takmičenja održava u Milanu. Kapiten juniorskog tima Zvezde Stefan Lazarević kazao je da se nada da će crveno-beli pružiti najbolju igru na turniru i izboriti plasman na završnicu u Milanu.

"Na nama je da se pokažemo u što je moguće boljem svetlu i da se maksimalno borimo. Nadam se da će to biti dovoljno da odbranimo trofej. Sada je prilika da pokažemo naš veliki rad tokom čitave godine, sav trud koji ulažemo i da dobrim igrama dozovemo dosta publike", rekao je Lazarević.

Direktor Zvezde Davor Ristović kazao je da je obezbeđen prenos utakmica preko interneta sa kvalifikacionog turnira i dodao da će na mečevima biti prisutan veliki broj skauta. Evroligin kvalifikacioni turnir za juniore, kome će Beograd i Crvena
zvezda sedmi put za redom biti domaćin, održaće se od 21. do 23. februara u dvoranama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj Padini.

Crveno-beli brane trofej koji su osvajali poseldnje tri godine, a takođe su i lideri u Jedinstvenoj ligi Srbije sa učinkom od 13 pobeda iz isto toliko utakmica. Juniori Zvezde ove sezone beleže pobede sa prosečnom razlikom od 37 poena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online