Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.01.2014.
22:55 >> 23:19h
mozzartsport.com A

Evroliga: Rusi trojkama sprečili radost Partizana

Lokomotiva je sa 13 pogođenih trojki sprečila svaki pokušaj domaćina da se rezultatski vrati u život, prenosi "Mocart sport".

 

Ne bismo da ulazimo u to šta bi bilo da svi mogući problemi nisu zadesili ekipu Partizana poslednjih dana, ali ono što možemo da kažemo jeste da su crno-beli bili veoma blizu pobede nad Lokomotivom - 81:87. Tačnije, za veliki podvig u Kombank Areni falila je mnogo bolja igra u odbrani, posebno u sprečavanju šuteva za tri poena, što je gostima i te kako išlo od ruke (13/26).


U nedostatku igrača kakvi su Milosavljević, Tepić, Vesterman i Bertans, potpunu odgovornost na sebe preuzeo je Tarens Kinsi, koji je još jednom odigrao maestralnu partiju, ali njegovih 32 poena nisu bila dovoljna da se zaustavi šuterski izuzetno raspoložena ekipa Evgenija Pašutina, koja je imala i 18/34 za dva poena.


I tokom prvih 20 minuta igra Partizana praktično se svodila na učinak Kinsija, koji je gotovo 19 minuta proveo na parketu. Za to vreme Amerikanac je ubacio čak 15 poena (5/11 za dva), a tome je dodao dva skoka i tri ukradene lopte. Ipak, za raznovrsnu ekipu kakva je Lokomotiva to nije bilo dovoljno da šampion Srbije dođe do prednosti na poluvremenu. To najbolje potvrđuje činjenica da je Lihodej na poluvremenu imao devet poena, Braun osam, Jasaitis sedam, Simon i Marić po šest, a Kalnijetis pet, dok su Bogdanović i Gagić jedini pratili svog saigrača sa po šest koševa.


Iako su puleni Duška Vujoševića meč otvorili serijom 6:0, sprečivši protivnika da postigne koš u prva tri minuta (pet promašaja), u nastavku se to postepeno menjalo. Sa dve serije od po deset poena (10:0 i 10:1) gosti su prvo stigli do prednosti od pet poena (12:17) polovinom prve četvrtine, a zatim i do 34:39.


Razliku na terenu pravile su trojke koje su ubacivali gosti (tri Lihodej, Kalnijetis i Jasaitis po jednu), kojima je Lokomotiva uspevala da anulira svaki pokušaj rivala da se rezultatski odlepi. Takođe, devet uhvaćenih lopti u ofanzivi donele su Braunu, Hendriksu i Mariću neke vrlo važne poene, posebno u situacijama kada se rezultat lomio.


Sve u svemu, rezultat na poluvremenu bio je 38:43 za goste, a Partizan je imao za šta da se bori u drugom delu igre.

 


Ekipa Evgenija Pašutina je silovito ušla u treću četvrtinu. Braun i Lihodej su nastavili da pune koš protivnika, vrlo brzo postali igrači sa dvocifrenim učinkom, a Lokomotiva je po prvi put povela dvocifrenom razlikom (40:50). Domaćin je imao ogromnih problema u organizaciji napada, puna tri minuta bio je bez poena iz igre, da bi Gagić pokrenuo lavinu kojom je potpuno istopljen zaostatak. Posle koševa Lovernja i Bogdanovića iz reketa, Arena je potpuno eksplodirala onog trenutka kada je Andrić ubacio trojku za rezultat 49:51, da bi Kinsi efektnim zakucavanjem potpuno izjednačio rezultat.


Ipak, sve to je ugasio Simon svojom mini-serijom (trojka i dva bacanja). Upravo je na krilima ove prednosti Lokomotiva odigrala poslednjih nekoliko minuta treće deonice. Košarkaši Partizana su preko Bogdanovića i Lovernja pokušavali da stignu i prestignu rivala, ali su Hendriks, Simon i Vilijams imali spreman odgovor.


Poslednjih deset minuta meča počela su rezultatom 60:63, pošto je Bogdanović uz zvuk sirene pogodio koš i vratio nadu.

 


Na gotovo identičan način oba tima su počela i poslednju četvrtinu. Lokomotiva je napravila seriju 6:0 i stigla do devet poena prednosti (60:69). Partizan je četiri minuta bio bez poena iz igre, nekoliko napada je čak završeno uz zvuk sirene, što gosti nisu kaznili do kraja.


Kinsi je sve od sebe davao, driblao, skako, pogađao šuteve sa distance, sa linije penala, ispod koša i samo zahvaljujući njegovoj dobroj igri u napadu Partizan je još uvek bio u životu. Ali, sve dobro što je Amerikanac radio u napadu, odbrana nije uspevala da isprati. Lokomotiva je brzim trojkama Zubkova i Jasaitisa potpuno zaustavila nalet rivala.


Svaki pokušaj domaćina da se približi gosti su gasili novim trojkama, što je na kraju i odlučilo pitanje pobednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online