Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.01.2014.
22:07
mozzartsport.com A

Evrokup: Trijumf Zvezde u Grčkoj

Gotovo preslikana utakmica iz Beograda pre nedelju dana je viđena i u Atini, sa istim ishodom, prenosi "Mocart sport".

 Raško Katić
 

Bilo je tesno u dobrom delu utakmice, ali košarkaši Crvene zvezde ponovo su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i upisali treću pobedu u Evrokupu. Time su i definitivno izbacili Panionios iz trke za mesto u osmini finala - 66:78.


Ono što je definitivno najbitnije jeste da su izabranici Dejana Radonjića upisali trijumf posle kojeg se napravio trougao sa Bilbaom i Nižnjim. Tim iz Novgoroda je posle ubedljivog poraza od Baskijaca u Španiji (80:54) uspeo da ubeleži zlata vrednu pobedu (81:65), što timu sa Malog Kalemegdana ne ostavlja previše izbora. Jer, posle tog trijumfa Rusa Zvezda će najlakše obezbediti prvu poziciju na tabeli Grupe L ako ubeleži oba trijumfa. Posle pauze u zbog utakmica u Kupu Radivoja Koraća sledi gostovanje Bilbau, a potom u Pionir dolazi Nižnji. Uspeh u tom meču biće i najvažniji, s obzirom da je tim iz Novgoroda slavio sa 86:75 u Rusiji.


Što se utakmice u Atini tiče, Beograđani su odigrali napadački jednu klimavu utakmicu, ali su pogađali onda kada je bilo najpotrebnije. Ipak, trijumfu je najviše kumovala jaka igra u odbrani, posebno na kraju treće i celim tokom poslednje četvrtine. Defanziva gostiju jedino je bila ranjiva tokom prvog poluvremena, kada su se Mekolum i Karter razigrali, ali... Srećom, nisu imali šanse u drugom delu igre.


Apsolutni heroj pobede bio je razigrani i gotovo nepogrešivi Raško Katić sa 19 poena (7/8 za dva), Nelson je ubacio 14, a Simonović 13. Na drugoj strani Mekolum i Karter su ubacili po 15 poena.


Očajan početak drugog poluvremena je mogao da skupo košta goste - posle brze trojke Nelsona Zvezdina napadačka igra je ponovo stala, dok je domaćin vezao devet poena i poveo sa 49:43. Ipak, nisu oklevali Dženkins, Radenović, Katić i društvo. I pored gotovo četiri i po minuta bez poena iz igre, Beograđani su ponovo zaigrali jaku odbranu, kojom su slomili otpor rivala.


Serijom 10:0, najviše zahvaljujući razigranom Katiću, crveno-beli su došli do preokreta (49:53), a Nelson je ispustio veliku priliku da nakon iznuđene tehničke greške i faula realizuje dva bacanja, dok je Dženkins ubacio jedno preostalo za rezultat 52:54 pred početak poslednjih deset minuta.


Koliko su gosti loše igrali u napadu govori i činjenica da su samo u trećoj deonici imali čak šest izgubljenih lopti, ali i pored toga su imali prednost.


Katić je nastavio sa dobrom igrom i na startu poslednje deonice, a upravo su njegovi vezani poeni napravili dobru podlogu za dve trojke koje su ubacili Simonović i Dženkins, pa je rezultat iznosio 57:64, sedam i po minuta pre kraja utakmice. Post jednih i drugih koji je usledio u narednih nekoliko minuta odgovarao je gostima, s obzirom da su i dalje igrali dobru odbranu, a Panionios nije imao rešenje za napad. Simonović i Radenović su napravili dodatnu prednost, a Katić je novom mini-serijom napravio prednost od 12 poena - 61:73, kada je praktično bilo rešeno pitanje pobednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online