Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.12.2013.
23:52
mozzartsport.com A

ABA liga: Zvezda pala u Skoplju

Crveno-beli prvi put ove sezone spušteni na ispod 60 poena i pretrpeli treći poraz u Jadranskoj ligi, prenosi "Mocart sport".

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić
 


Umor ili nešto drugo, tek Crvena zvezda je u 12. kolu Jadranske lige pružila jednu od najslabijih partija u sezoni i bodove prepustila borbenim igračima MZT-a, koji je u Skoplju slavio sa 65:58 i gostima iz Beograda naneo treći poraz u regionalnom takmičenju.

Kejd Dejvid je bio najzaslužniji za ostanak bodova u Makedoniji, pošto je upisao 19 poena, ali je veliku podršku imao u Stefanu Sinovecu, koji je briljirao u finišu meča i isti završio sa devet. Sedam je ubacio u poslednjoj deonici. Ivan Marinković je na debiju u skopskom timu postigao 11 poena.


Na drugoj strani, ama baš niko ko je bio spreman da odgovori, iako je trio bio dvocifren. Damarkus Nelson je postigao 13, Raško Katić 12, a Karl Dženkins 11.


Svi ostali zajedno svega 22.


Potpuno je podbacio Blejk Šilb sa svega dva poena za 19 minuta na parketu. Premalo od igrača koji je doveden (i plačen) da pravi razliku. Boban Marjanović bez košgeterskog učinka s obzirom da je na parketu proveo samo devet minuta.


Sve skupa, potpuno odsustvo koncetracije u taboru crveno-belih, koji su prvi put ove sezone spušteni na ispod 60 poena. Sasvim logično, s obzirom da sijaset nerezonskih poteza. Posebno u trenucima kada je Zvezda imala prilike da se vrati u igru.


Koraci kapitena Marka Simonovića u brzoj kontri za potencijalnu prednost od pet poena šest minuta pre kraja ili neshvatljiva odluka Dženkinsa da u situaciji tri na jedan pri rezultatu 58:58 tačno minut pre kraja zastane i šutne trojku (i promaši) samo su neki od primera.


Ništa bolji crveno-beli nisu bili ni u ostalim segmentima igre. Bez Marjanovića Zvezda je ispustila prednost pod obručima, pa je MZT imao šest skokova više. Takođe, domaći su imali čak 10 asistentcija više što najbolje govori o planu u igri Zvezde, a brojka od 18 izgubljenih lopti još je jedan dobar pokazatelj.


Solidna odbrana, koja je domaće početkom treće, pa i četvrte deonice uspevala da po nekoliko drži bez minuta tako je ostala neiskorišćena.


Zvezda je, ipak, ostala na čelu tabele u regionalnom takmičenju sa učinkom od devet pobeda i tri poraza,, ali je jasno da je naporan ritam utakmica na dva fronta počeo da uzima danak.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.12.2013. 08:22
DESILO SE . Umor uzima svoj danak mada klubovi iz Beograda uvek teško igraju u SKOPLJU . Na kraju krajeva NELAGODNO JE CIGANIMA NA PRVOM MESTU JER NJIMA JE MESTO IZMEĐU 3 I 5 MESTA . REALNO .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online