Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.12.2013.
22:09
mozzartsport.com A

Partizan razbio Budiveljnik i ostao u igri za Top 16!

Crno-beli sa nekoliko zaista prelepih poteza, zakucavanja i alej-upova oduševili publiku u Areni i sve zaljubljenike u košarku.

Dragan Milosavljević
 

Partizanu je protiv Budiveljnika bila potrebna pobeda sa pet ili više poena, a crno-beli su uradili i mnogo više od toga, za salve oduševljenja oko 15.500 navijača u Kombank Areni - 76:61. Izabranici Duška Vujoševića iskalili su sav bes na nemoćnom Budiveljniku, koji nijednog trenutka nije ličio na tim koji je pre samo nedelju dana bio vrlo blizu pobede nad moskovskim CSKA.


Doduše, igrači tima iz Humske rivalu to nisu ni dozvolili. Osim toga što je klub iz Ukrajine imao očajno šutersko veče (2/23 za tri), koncepcija igre bila je potpuno razbijena - Darjuš Lavrinovič je bio totalno izolovan, niko od igrača Ainarsa Bagatskisa nije bio raspoložen za igru, a zona '1-3-1' koju su igrači Partizan postavili u drugom periodu očigledno je bila prelomna. Jer, popularni Konstruktori nisu imali rešenje za ovakvu odbranu rivala, a Bogdanović, Lovernj, Milosavljević i drugari su to kažnjavali iz napada u napad.Istina, da nisu izgubili nekoliko lopti potpuno nepotrebno razlika bi bila i mnogo veća, ali Grobari svakako mogu biti i više nego zadovoljni, jer su njihovi miljenici ponovo u igri za TOP 16 fazu!


U većem delu prve četvrtine igralo se po sistemu "koš za koš". Ni jedan ni drugi sastav nije se previše isticao u napadu, čini se kao da su gotovo sinhrono postizali koševe, ali i pravili greške. Crno-beli su imali dosta problema prilikom šuteva sa distance - neprecizni su bili Kinsi, Milosavljević i Bogdanović, pa su gotovo sve svoje poene postigli iz reketa. Milutinov i Lovernj su vodili svoj tim, dok je Lavrinovič, naravno, držao igru Budiveljnika. Prvu "ozbiljniju" prednost igrači Partizana stekli su u samom finišu perioda, kada su gosti loše realizovali dva uzastopna napada, a Lovernj i Musli bili izuzetno sigurni - 17:13, što je bio rezultat kod prvog malog odmora.


Za razliku od prvih deset minuta, Partizan je mnogo bolje startovao. Zakucavanjem i pogođenim bacanjem Lovernj je crno-bele doveo do osam poena razlike, a nakon još jednog lošeg napada gostiju Bogdanović je sa linije penala obezbedio najveću prednost do tog momenta - 24:15.
Budiveljnik je samo na kratko uspeo da smanji zaostatak preko Anisimova i Štrelnijeksa, a onda je usledila serija domaćih koja je zapalila Arenu. Partizan je zaigrao zonu '1-3-1', na šta rival nije imao spreman odgovor, Kinsi je proradio, kao i Bogdanović, "puklo" je nekoliko kontri, a nakon alej-up akcije u režiji Milosavljevića i Gagića izabranici Duška Vujoševića su otišli na plus 13 - 34:21.
Sigurno najlepši potez prvog poluvremena delo je Žofrija Lovernja, koji je "posterizovao" Lavrinoviča, da bi već u narednom napadu francuski reprezentativac udaljio Partizan na više nego sigurnih 17 koševa - 42:25. Rezultat na poluvremenu je bio 42:37, a gde su crno-beli stali tokom prvog poluvremena, nastavili su u drugom. Kapiten Milosavljević je sa osam vezanih poena (dve trojke) i odličnom igrom u odbrani uvećao prednost na čak 23 poena (50:27) i već tada je bilo jasno da Budiveljnik nema prevelikih šansi.


Prve poene za Budiveljnik u drugom poluvremenu postigao je Lavrinovič polovinom četvrtine, ali je prednost i dalje bila ogromna. Serijom jeftino prodatih lopti Partizan je dozvolio rivalu da se malo vrati u život, ali je i dalje držao sve konce u svojim rukama. Svaki eventualni pokušaj gostiju da konsoliduju redove i umanje zaostatak bio je slomljen u paramparčad. Beograđani su pucali od samopouzdanja, što se svakako videlo na parketu. Bogdanović, Milosavljević, Dalo i Kinsi su serijom zaista prelepih poteza, alej-upova i zakucavanja oduševljavali publiku i razliku držali na iznad 20 poena.


Do kraja susreta ništa se bitnije nije ni desilo. Partizan je meč lagano priveo kraju, do nogu potukao protivnika, upisao zlata vrednu pobedu i zadržao šanse da se nađe u sledećoj rundi. Priliku u samom finišu utakmice dobili su i najmlađi igrači, a Petar Aranitović je upisao svoje prve evroligaške poene.

Partizan - Budiveljnik 76:61 (17:13, 25:14, 17:10, 17:24)
Dvorana: Kombank Arena. Gledalaca: 15.200. Sudije: Dani Jerezuelo (Španija), Murat Biričik (Turska), Elijas Komilas (Grčka).
Partizan: Aranitović 2, Lovernj 18 (8sk), Dalo 2, Milutinov 7 (6sk), Milosavljević 14, Bogdanović 15 (6sk, 10as), Gagić 2, Musli 6, Šalić, Andrić, Kinsi 10 (6sk), Bezbradica.
Budiveljnik: Ejharn 6, Lavrinovič 11, Šalenga 11, Gorbenko, Neruš, Štrelnijeks 7, Anisimov 6, Lebedintsev 2, Tiščenko, Kuk 8, Minard 8, Samers 2.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.12.2013. 23:11
BRAVO momci tako se igra!Da se ponovi ovakva igra i protiv CSKA pa ko bude imao vise srece...
Četvrtak 05.12.2013. 23:12
Bravo Partizane! :) Nisam ni sumnjao u ovu utakmicu. Nisam vam zamjerio ni na jednom porazu, sem protiv Budivelnika u gostovanju. Ali oprošteno, pa makar nebilo ništa od Evrolige! Razumijem u kakvom ste problemu s povredama; znam kako ste igrali i ginuli na terenu za pobjede i otuda povrede izađoše, inače biste omunjili skoro sve. Samo neka ste živi i zdravi! Naprijed do pobjede!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online