Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.09.2013.
23:44 >> 23:51h
mozzartsport.com A

EP: Litvanija ubedljiva protiv Francuske

Poraz od Bosne i Hercegovine u poslednjoj utakmici prve faze takmičenja je vrlo stimulativno uticalo na košarkaše Litvanije, koji su na velikom rivalu i starom poznaniku, Francuskoj iskalili sav bes i upisali veoma vrednu pobedu u borbi za četvrtfinale – 76:62, prenosi "Mocart sport".

Izabranici Jonasa Kazlauskasa su ovim trijumfom odradili odličan posao i za naše momke, koji se posle prvog kola nalaze usamljeni na tabeli grupe E sa šest osvojenih bodova, dok Litvanija i Francuska imaju po pet.

Litvanci su od samog početka meča zaigrali vrlo dobro. Posle šest minuta rezultatske klackalice, Valančijunas i Kalnietas su serijom 8:0 pogurali svoj tim do rezultata 16:10, kojim je i završena prva četvrtina. Interesantno, u prvih deset minuta igrači u zelenim dresovima su promašili pet šuteva za tri poena, ali su imali sasvim solidan kapital pred početak drugog kvartala.

Kako su minuti prolazili, tako je i Litvanija povećavala prednost u odnosu na rivala. Poenima Linasa Kleize sa bacanja tim sa Baltika stigao je do prve dvocifrene prednosti (22:12), ali je od tog trenutka i Francuska dodala gas, pa je vrlo brzo prednost rivala svela na svega dva poena (25:23), najviše zahvaljujući poenima Parkera i Diaa. Do kraja prvog poluvremena Litvanci su igrali sasvim korektno na oba fronta, što im je na velikom odmoru donelo prednost od pet poena razlike (32:27).

U nastavku utakmice Francuska je uporno pokušavala da stigne prednost rivala, ali nije joj se dalo. Mini-serijom 6:0 Litvanija je ponovo stigla do deset poena prednosti (41:31), a do kraja treće deonice prednost se kretala između šest i devet poena.

I u poslednjoj deonici Litvanija je vodila glavnu reč na parketu. O tome koliko je četa Jonasa Kazlauskasa bila opasna po Francuze govori i podatak da su tokom utakmice čak 23 puta šutirali sa linije slobodnih bacanja, dok su Petlovi svega devet puta stajali na penal.

Neorganizovanost izabranika Vensana Kolea u napadu, kao i raspoloženi Seibutis i Valančijunas vodili su svoj tim do velike pobede. Francuska je preko Parkera i De Koloa pokušavala da dođe do toliko željenog preokreta, ali u tome nije uspela. Zakazao je Mikael Želabal, koji nije bio od prevelike koristi ni u napadu, ni u odbrani.

Litvanija je do kraja susreta rutinski odradila posao, upisala nove bodove i ušla u trku za visok plasman.

Renaldas Seibutis je meč završio sa 15 poena (4/6 šut iz igre), dok je Jonas Valančijunas dodao 13 poena (6/6 iz igre) i šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Nando de Kolo je ubacio 12 poena, a Parker meč završio sa svega 11. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online