Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.09.2013.
20:14
mozzartsport.com A

EP: Srbija u drugom krugu!

Od sjaja do očaja - košarkaši Srbije umalo su prokockali izvanrednu igru iz prvog poluvremena i u drugih 20 minuta priredili našim navijačima pravu traumu, prenosi "Mocart sport".

 Navijači Srbije na utakmici protiv Letonije
 

Kako bilo, Orlovi su zabeležili treću pobedu u četiri meča u grupi B i tako overili plasman u narednu fazu takmičenja, najverovatnije sa prve pozicije na tabeli - 80:71.

U prvih 20 minuta Orlovima je sve išlo od ruke, a Letonija je bila u potpunom "kanalu". Krstić, Katić i Kalinić su vukli naš tim ka sigurnoj pobedi, a onda su se uloge zamenile, pa je "lovac" posto "lovina". Sada je Srbija bila ta koja je igrala nervozno, bezidejno, koja je išla na ishitrene šuteve, iako je i dalje imala prednost. Janičenoks i Blums su rukama i nogama, na sve moguće i nemoguće načine tražili način da i konačno slome otpor našeg tima, ali nije im se dalo. U pomoć je pritekao mladi Mejeris, koji je sa pet vezanih poena uveo meč u vrlo neizvesnu završnicu, iako je Bogdanović samo nekoliko trenutaka ranije postigao trojku za novih devet poena razlike (72:63). Da nije bilo našeg kapitena, Nenada Krstića, Srbija bi verovatno sada pognute glave napustila dvoranu Podmežaklu.

Utisak je da naši momci neće moći ovako da igraju u drugom krugu. Previše nervoze, mnogo ishitrenih šuteva, bespotrebnih promašaja i praznih minuta neće nas voditi do konačnog cilja. Zato će Dušan Ivković imati o čemu da razmišlja i imaće težak zadatak da ove momke pripremi za mnogo teže izazove.

Tokom prvih pet minuta treće četvrtine Letonci su igrali znatno bolje, iako nije bilo previše poena na obe strane. Naši momci su ušli u seriju bespotrebnih šuteva i promašaja, dok su Janičenoks, Bertans i Kaspars Berzinš lagano topili prednost - 44:37. Za razliku od prvog poluvremena, Orlovi su imali premalo ofanzivnih rešenja. Sve se svodilo na šuteve iz "očaja", a Letonija je iz zone prešla u odbranu na čoveka, koja je ekspresno donela boljitak u igri.

Novi poeni Janičenoksa i Blumsa smanjili su prednost Srbije na svega pet poena - 48:43, ali je Krstić nekako čuvao naš tim od eventualnog preokreta. Ipak, neverovatne greške u odbrani dovele su do toga da Janičenoks postigne dve vezane trojke sa iste pozicije, iz desnog ugla, pa je rezultat pred početak poslednjeg minuta bila 52:49. Našim momcima je ušla voda u uši, nervoza i neiskustvo su činili svoje, a nekoliko izgubljenih lopti i promašaja su nas potpuno omeli. U tim momentima se činilo da nas ništa ne može izvući, međutim... Prvo je Nedović postigao trojku 25 sekundi pre kraja deonice, da bi usledio hladan tuš za Letonce - trojka Bogdana Bogdanovića u poslednoj sekundi, za rezultat 58:53 pred poslednjih deset minuta!

Stefan Marković je trećom vezanom trojkom za naš tim vratio prednost na +6, ali su neverovatni Janičenoks i Blums na sve moguće načine držao Letoniju na minimalnoj razlici.

Nervoza kod naših momaka bila je izuzetno velika, ali i pored toga uspeli su da izađu jači za nešto bolju igru u odbrani i nekoliko realizovanih napada, posebno Markovića i Katića, koji nisu dali rivalu da preuzme vođstvo. Tri i po minuta pre kraja meča Bogdan Bogdanović je postigao trojku za rezultat 72:63, i taman kada smo pomislili da će Orlovi rutinski završiti meč, Mejers je sa pet vezanih poena ponovo uneo neizvesnost u meč.

Ali, dobra igra kapitena Krstića na oba fronta donela je Srbiji preko potrebu sigurnost, pa je meč, posle dosta nervoze i muke završen pobedom našeg tima - 80:71.

 SRBIJA - LETONIJA 80:71 (28:15, 10:13, 20:25, 22:18)

SRBIJA: Nedović 9, Nem. Krstić 4, Micić, Bogdanović 9, Bjelica 11, Marković 9, Kalinić 2 (11sk), Gagić, Nen. Krstić 25, Anđušić, Katić 11, Štimac.

LETONIJA: Meiers 10, Mejeris 5, Freimanis, Blums 12, J. Berzins, Bertans 14, Kuksiks 1, Škele 2, Janičenoks 18, Strelnieks, K. Berzins 9 (9sk), Šelakovs.

 

DVORANA: Podmežakla. GLEDALACA: oko 4000.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online