Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 08.09.2013.
16:56
mozzartsport.com A

EP: Bosna srušila Makedoniju!

Kako sada stvari stoje, izgleda da Orlovi neće previše žaliti zbog poraza nad Makedonijom, s obzirom da su igrači Bosne i Hercegovine odradili veliki posao ne samo za njih same, već i za nas, prenosi "Mocart sport".

Ovde potpis

Izabranici Ace Petrovića su ostvarili zlata vredan trijumf nad Lavovima - 62:54 i tako izrežirali novi šok u Jesenicama. Makedonci su sada zakucani na samo dno tabele, a Dudinim pulenima sada predstoji da pobedom nad Letonijom overe mesto u drugoj rundi i najverovatnije prvo mesto!

Ipak, pre svega treba istaći da će ova pobeda jako značiti igračima BiH, koji takođe imaju šansu da ostvare istorijski plasman u drugi krug.

Za razliku od meča sa Srbijom, kada su Vojdan Stojanovski, Gečevski i Ilievski odigrali daleko bolje partije, na susretu sa BiH se nisu primetili. Jedini raspoloženi igrači su bili Antić i Mekejleb, ali oni nisu mogli sve sami. Daleko lošije Makedonija je igrala na oba fronta, očajan procenat šuta (21/66 iz igre) i slabija kontrola skokova (34 Makedonija - 45 BiH) doveli su ovaj tim na prag ispadanja. S druge strane, bosansko-hercegovački igrači su gotovo 35 minuta strpljivo čekali svoju priliku da preokrenu rezultat, a u poslednjih pet minuta su to i uradili. A sve to zahvaljujući sjajnom tandemu Teletović - Đedović, koji je ukupno postigao 42 poena. Kikanović i Rajt su odličnom igrom u odbrani uspeli da zaustave napade dva najbolja protivnička igrača, u čemu je i ležao ključ ove pobede. Na kraju, Makedonija je uspela da ubaci svega devet poena za četvrtinu, BiH čak 21!

Posle vrlo napetih 20 minuta igre, u kojim nismo videli previše lepe košarke usledilo je vrlo interesantno drugo poluvreme, koje je prvo obeležio Aco Petrović. Selektor BiH je zbog dve tehničke greške (prva zbog bacanja flaše u reklame, druga zbog intenzivne svađe sa sudijom) morao već krajem treće ćetvrtine da napusti teren, pa su igrači bili prepušteni sami sami. Makedonci su to iskoristili, Pero Antić i Bo Mekejleb su zbunjenost protivničke odbrane pretvorili u poene za svoj tim, postigli neke vrlo bitne koševe, pa je rezultat pred početak poslednje deonice bio 45:41 u korist Lavova.

Tokom prvih pet minuta četvrtog perioda izabranici Alesa Pipana su uspevali da odole napadima igrača BiH, a onda je na scenu stupio triling Teletović – Đedović – Kikanović. Đedović i Teletović su vezanim poenima otvorili seriju, da bi Elmedin Kikanović, koji do tada nije bio od neke prevelike koristi u napadu, postigao četiri uzastopna koša i to je bio početak kraja za Makedonce.

Gečevski, Mekejleb i Ilijevski nisu uspeli da realizuju nekoliko vrlo bitnih napada, rival je odigrao odlično u odbrani, dok je pomenuti bosanski triling rešetao iz napada u napad. Prvo je Teletović postigao trojku sa sedam metara za rezultat 58:52, da bi Kikanović i Đedović ubacili po dva bacanja za rezultat 62:53 minut i po pre kraja utakmice.

Makedonija je preko Antića i Mekejleba pokušala da dođe bar do produžetka, ali nisu bili precizni. Bosna i Hercegovina sada ima dve pobede i isto toliko poraza, dok je Makedonija poslednja sa jednim trijumfom i tri izgubljena meča.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.09.2013. 18:05
Luda grupa, najluda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online