Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.08.2013.
11:26
Radio Beograd A

Vujošević: Ne želim Vučića za neprijatelja!

"Našim igračima nuđeno je da pređu u druge klubove, pa i u Zvezdu. Zbog toga sam rekao da Srbija ide ka onom 'jedan narod, jedan vođa, jedan klub", rekao je trener Partizana.

Nudili su našim igračima da pređu u Zvezdu: Duško Vujošević
 

Ovih dana srpski klupski sport je u totalnom rasulu. Fudbalske i košarkaške sekcije naša dva najveća kluba, Partizana i Crvene zvezde su u medijskom ratu već duže vreme, a najnovija dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije samo su još više dodala ulje na vatru kada se govori o uticaju državnog vrha na rezultate ekipa tokom sezone.


Međutim, trener Košarkaškog kluba Partizan, Duško Vujošević, inače poznat po oštrom i britkom jeziku, u intervjuu za Radio Beograd rekao je da ne želi prvog potpredsednika Vlade, Aleksandra Vučića za neprijatelja.
"Rekao sam da Srbija ide ka onom 'jedan narod, jedan vođa, jedan klub' jer sam bio pribijen uza zid. bio sam dirnut i pogođen. Igrači su od deset stipendija dobili svega pet. Pravno su imali mogućnost da izađu iz ugovora. Ja sam od deset plata dobio samo jednu. Našim igračima nuđeno je da pređu u druge klubove, pa i u Zvezdu. Ta moja reakcija proizašla je iz toga. Ne želi da sebi pravim moćne neprijatelje", rekao je Vujošević.


Trofejni stručnjak je nedavno bio na sastanku sa Vučićem, posle kojeg je dobio uverenje da će država pomoći košarkaškoj sekciji.
"Imamo obećanje da će nam pomoći. Verujem u to, posebno Vučiću, iako smatram da je određene stvari mogao i sam ranije da prepozna. Da više pomogne KK Partizan. Verujem da će obećanje biti ispunjeno. Mada i kada bude ispunjeno, to neće biti dovoljno za funkcionisanje".


Vujošević je dodao i da država treba da pomogne klubovima, ali ne i da utiče na rezultate.
"Država dajući pare ima pravo da očekuje rezultat, da kontroliše novac, a što se tiče same struke, ne bi trebalo da se meša. Ljudi koji se bave politikom trebalo bi da pronalaze sistematska rešenja kako bi stvari u sportu dobro funkcionisale. Ne bi trebalo da koriste sport da bi se reklamirali. I sport ne sme nikako da bude sredstvo za manipulisanje masama, odnosno navijačima. To je jako opasno. Za zemlju je dobro da u sportu bude prvi onaj ko je najbolji. Ne bi valjalo da političari utiču na ishode takmičenja. Međunarodne sportske federacije zbog takvih stvari suspenduju nacionalne saveze", zaključio je iskusni trener.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.08.2013. 12:20
Све клубове треба под хитно приватизовати.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online