Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.08.2013.
12:43
BETA A

Vujošević: Zvezda je već privatizovana!

Trener Partizana Duško Vujošević reagovao je na izjavu premijera Srbije da vlada neće pomagati "večitima", rekavši da se Crvenoj zvezdi već mnogo pomoglo, i kazao je da on ne želi nikoga da napada, već samo da iznese svoje mišljenje.

Odgovorio Dačiću: Duško Vujošević
 

"Zvezdi se već pomoglo jako puno i sada su Zvezda i Partizan stavljeni u sasvim neravnopravnu poziciju. Tu je jako prisutna selektivnost i apsolutno nejednak tretman. To je moje mišljenje, ja kao slobodan čovek, prema povelji Ujedinjenih nacija imam pravo da kažem šta mislim", rekao je Vujošević za agenciju Beta.

Trener Partizana je u ponedeljak, na početku priprema svog tima, pozvao Vučića, za koga je ocenio da ima najviše moći u zemlji, da pomogne crno-belima u reprogramu poreskog duga, ali i da je Zvezdinu situaciju pominjao samo da bi uporedio stvari, a ne zato što crveno-belima želi nešto loše.

"Moje pominjanje Zvezde nije sa namerom da ih dovedem u težak položaj, nego je najnormalnije da se uporedi kako se radi i šta se dešava u Zvezdi i Partizanu. Oni su, kao veliki legalisti, imali osam godina blokiran račun - pa kako su onda plaćali porez, igrače I primali sponzorstva? Kažu da su imali samo 10 miliona dinara poreza, a otkud onda 16 miliona evra duga? Većina od tog duga je išla kao nadoknada igračima, a zna se da je najmanja poreska obaveza 30 odsto. Neću ja da se oni procesuiraju, nego da se i Partizanu da isti tretman".

Trener Partizana kazao je da je samo želeo da objavi da je Partizan "pred gašenjem zbog blokade računa nastale na osnovu neplaćenih poreskih obaveza".

"Ja sam samo pravio paralelu kako je prihvaćen Zvezdin unapred pripremljeni plan reorganizacije i podsetio da je Vučić akumulirao najviše vlasti u zemlji. Nema potrebe da nas on čašćava svojim prisustvom na sastanku sa delom navijača, već ako želi da pomogne, to može da uradi vrlo konkretno".

Trofejni stručnjak je kazao da Partizan ne želi da bude "mimo zakona", a priznao je i greške kluba.

"Jedino su u pravu što kažu da je Partizan napravio veliku grešku što se nije u novembru i decembru prijavio za reprogram. Prihvatam i da je marketing kluba pravio određene greške i normalno je da sam prozvao po imenu čoveka koji se bavi sportom, akumulirao je moć I bori se protiv korupcije i monopola, već želeći da naglasim njegovu odgovornost, koja je srazmerna akumuliranoj moći".

Trener je ponovio da misli da je blokada računa kluba možda i politička igra.

"Bojim se da će nama na kraju na neki način da se pomogne u rešavanju pitanja poreza. Država ne sme da zauzme stav da pomaže samo jednom klubu, jer onda nije država svih građana. Mislim da će se to desiti kada se napravi dovoljno “fore” za našeg protivnika i da ćemo mi tad postati glineni golubovi, a onaj ko se pojavi da nam reši problem će moći da sakupi političke poene".

Zvezda je uputila otvoreno pismo Dačiću u kome je tražila da ili svi plaćaju porez ili da ga niko ne plaća, a premijer je odgovorio da se s Vučićem dogovorio da se ne pomaže nijednom klubu i da su oba ravnopravna.

"Lepo je što su se oni dogovorili. To da li će neki klub da se privatizuje - pa možda je neki već privatizovan? Po načinu na koji je napravljen i prihvaćen Zvezdin Unapred pripremljen plan reorganizacije, ona je praktično postala privatan klub. Ako nije ovako kao što pričam, onda nema potrebe niko da se uzbuđuje. Ja izjave dajem s namerom da gašenje Partizana ne protekne nemo i u tom smislu prozivam čoveka koji je najmoćniji i najodgovorniji u zemlji. Zašto Zvezda proziva Dačića, verovatno da bi on odogovorio ovako kao što je odgovorio i rekao ovo što je rekao",  zaključio je Vujošević.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 13:09
Мој Дуле,узалуд је глувима певати и слепима показивати!Предуго сте спортски терорисали Звезду па је дошло њихових пет минута да се освете!Пошто не могу спортски победити,једини начин је да се Партизан угаси и да они након толико година буду прваци Србије!Само заборављају да ничија није до зоре горела,па неће ни ова њихова горети!
Sreda 07.08.2013. 14:18
Au prasac jedan ahahahah pa ako smo mi privatizovani pa sta se onda bunis, onda nemoj da povlacis paralelu izmedju nas i vas ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online