Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.08.2013.
09:49
BETA A

Lukman u stručnom štabu Himkija

Ruski košarkaški klub Himki iz moskovskog predgrađa u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama u Evropi, a pored novih igrača u ekipi, stručni štab je ovog leta pojačan dovođenjem bivšeg kondicionog trenera Crvene zvezde Aleksandara Lukmana.

Doveo srpskog stručnjaka za kondiciju: Rinas Kurtinaitis
 

"S obzirom da sam već četiri sezone radio u Rusiji, nije mi bilo teško da donesem odluku da se vratim. Pre mene u Himkiju je bio Predrag Zimonjić, koji je otišao u drugi klub. Razgovarao sam sa prvim trenerom Rimasom Kurtinaitisom i pomoćnim Andrijom Gavrilovićem i odlučio da prihvatim ponudu", rekao je danas agenciji Beta Lukman.

Bivši kondicioni trener ruske Lokomotive iz Rostova (2005-2007) i Uniksa iz Kazanja (2007-2009) dodao je da je sa Gavrilovićem već sarađivao.

"Bili smo zajedno u Uniksu, kada je prvi trener bio Aco Petrović. Radi se o izuzetnom čoveku i stručnjaku i to prilično olakšava situaciju. Andrija ima veliko iskustvo u treningu različitih uzrasta košarkaša. Radio je u Crvenoj zvezdi, zatim u Italiji, Španiji, Rusiji, a od 2009. je u Himkiju. Znanja koja poseduje su od velikog
značaja, što su mnogi vrhunski treneri prepoznali", rekao je Lukman.

On je dodao da je u klubu ima "još jednog starog znanca" - hrvatskog reprezentativca, Splićanina Krešimira Lončara, bivšeg igrača Lokomotive i Uniksa.

"U Himkiju su ove sezone neka od značajnih pojačanja Francuz Mikael Žalebal, koji je igrao za Cedevitu, a kasnije otišao u NBA, u Minesotu, kao i Majk Grin iz italijanskog Avelina. Za Grina sve reči hvale ima Omar Tomas, bivši igrač Crvene zvezde, jer su obijica iz Filadelfije. Naravno, očekuju se još neka pojačanja", rekao je Lukman.

Novi kondicioni trener Himkija istakao je da klub ima treći budžet, posle CSKA i Lokomotive Kubanj iz Krsnodara, kao i da ruski klubovi, pored turskih i španskih, imaju najveće budžete u Evropi.

"Uslovi za rad su odlični. Hala je nova i ima oko 3.500 mesta, sa celokupnom modernom infrastrukturom, koja se nalazi u sklopu novoizgrađenog fudbalskog terena gde Dinamo i CSKA iz Moskve igraju svoje međunarodne utakmice", rekao je Lukman, koji je i direktor beogradske Sportske akademije - Visoke strukovne škole.

Na pitanje, da li mu se dopada Moskva, on je odgovorio: "Još je rano da govorim o tome. Iz Rostova i Kazanja imam samo pozitivna iskustva i verujem da će tako biti i u Moskvi".

Himki prvu najvažniju utakmicu u sezoni igra 2. oktobra kada je na programu prvo kolo kvalifikacija za Evroligu sa belgijskim Ostendeom. Prošle sezone, klub je debitovao u Evroligi, stigao je do Top 16 i u poslednjoj utakmici izgubio šansu da uđe u Top osam. Najveći uspeh ostvario je 2012. kada je osvojio Evrokup (ULEB).
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online