Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.07.2013.
00:46 >> 01:07h
mozzartsport.com A

Mijatović: Australija zaslužuje respekt

"Šarić je ispunio svoju kvotu, ali smo ga zaustavli kad su skokovi i asistencije u pitanju", rekao je selektor juniorske reprezentacije Srbije posle četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Pobedili velikog rivala: Vasilije Micić i Nikola Milutinov
 

Juniorska reprezentacija Srbije suvereno je savladala ršnjake iz Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Pragu. Ukoliko savladaju Australiju u sutrašnjem polufinalu, naši mladići će ponoviti uspeh od pre dve godine, kada je do finala došao tim predvođen Aleksandrom Cvetkovićem i Bogdanom Bogdanovićem. Jedna je spona između te dve generacije - selektor Dejan Mijatović.


Čačanin, koji već dugo radi u Košarkaškom savezu kao selektor raznih mlađih selekcija, potvrdio je da ume da izvuče maksimum iz svog tima. Mijatovićev recept je jasan – čelična odbrana, dominacija u skoku i insistiranje na timskoj košarci.


"Čestitke momcima na velikom uspehu do koga smo došli napornim radom i velikom borbom svih 40 minuta. Pobedili smo odličnog protivnika koji nije prema svemu prikazanom do sada zaslužio da ispadne u četvrtfinalu. Rekao sam igračima da u ovakvim duelima pobeđuje ekipa koja bude imala hladniju glavu, bude smirenija i mudrija. Emocije i motivacija se podrazumevaju, izjavio je selektor srpskih juniora posle četvrtfinalne utakmice.


Najbolji igrač ovog prvenstva Dario Šarić stigao je do očekivanog napadačkog učinka, ali se i propisno potrošio u borbi sa visokim igračima Srbije, uz to je i pomoć saigrača je bila minimalna.
"Znali smo da će nam Šarić praviti najviše problema. Postigao je 30 poena, ispunio svoju kvotu, ali smo ga zaustavli kad su skokovi i asistencije u pitanju. Takođe limitirali smo učinak Mavre, Mustapića i Junakovića. To je upravo ono što sam zahtevao od ekipe", objasnio je Mijatović kakav je bio plan za ovaj meč.


U polufinalu će, umesto protiv očekivane Španije izabranici, Dejana Mijatovića ponovo izaći na megdan Australiji.U utakmici u grupi Srbija nije imala problema sa Ozijima, koje je do polufinala gotovo sam doveo Dante Egzam. Najtalentovaniji australiski igrač na ovom prvenstvu nosi sav teret zbog neigranja Mirka Đerića, koji je pre par nedelja upucan u nogu na jednoj žurci. Nesumnjivo, naš tim je favorit da se nađe u drugom uzastopnom finalu, gde bi najverovatnije po drugi put odmerio snage sa najdominantnijim timom turnira, selekcijom SAD-a, ali Dejan Mijatović upozorava.
"Nemamo vremena za slavlje i odmor. Sutra nas očekuje selekcija Australije koja zaslužuje još veći respekt. Radi se o odličnom timu koji je nezgodan, igra jako čvrsto i protiv koga ne sme da bude opuštanja. Već smo ih jednom pobedili na turniru, ali u polufinalu nas očekuje potpuno drugačiji susret", oprezan je selektor juniorske reprezentacije Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online