Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.10.2009.
14:39
Vestionline A

Priznati strateg Vlade Đurović drugi put na klupi FMP-a

Đurović se vratio na mesto uspeha

Posle pet i po godina Vlade Đurović se vratio u Železnik. Prekaljeni strateg je tokom prvih 12 meseci boravka u FMP-u, od aprila 2003. do aprila 2004. godine, osvojio nacionalni Kup Radivoja Koraća i Univerzijadu sa reprezentacijom SCG (FMP predstavljao državnu zajednicu), a imao je velikog udela i u krunisanju tima u šampiona Jadranske lige.

"Panteri“ su u tom periodu bili nadomak plasmana u finale ULEB kupa, ali su posle velike borbe nesrećno eliminisani u polufinalu od Hapoela iz Jerusalima.


"Izreka kaže da sam se vratio na mesto zločina, ali to iskustvo bilo je daleko od zločina. Bilo je stvarno uspešno", priseća se Đurović.

"Po mom mišljenju radio sam sa najjačom ekipom u istoriji Železnika. U timu su bili Aškrabić, Frimen, Frend, Zoroski, Popović, Ilić, Majstorović, Plisnić. Trebalo je da osvojimo ULEB kup! Sada je potpuno drugačija situacija. Ne zato što sam ja stariji, već što jer ekipa mlada, nema stranaca i iskusnih igrača", rekao je u razgovoru za klubski sajt Vlade Đurović.


Novi-stari trener FMP-a izuzetno ceni svog prethodnika Slobodana Klipu.

" Sigurno je došlo do psihološkog problema u timu, pa je moj cenjeni kolega Klipa morao da ode. Žao mi je zbog toga, a ja sam stigao da iskoristim svoje ogromno iskustvo. Na meni je velika odgovornost. Ne samo zbog FMP-a, već i zbog srpske reprezentacije. Radim sa momcima koji bi trebalo da budu oslonac nacionalnog tima. Mislim na Raduljicu, Muslija, Milutinovića, ali i na plejadu vrlo talentovanih igrača".


Đurović ne krije da ga očekuje veliki posao sa mladim timom "pantera".


- Ovi momci moraju individualno da napreduju i da se istovremeno ostvari rezultat, koji trenutno nije zadovoljavajući. Ne plašim se izazova, imam dovoljno znanja i iskustva da bi rezultati krenuli nabolje. Zatekao sam red, čistoću, disciplinu, baš kao kada sam otišao. Sarađivao sam sa ljudima iz stručnog štraba, trenirao sam Labovića, Čovića i Dimića, tako da su mi prvi dani olakšani.

Za početak, moram da ubrzam igru i povećam borbenost igrača. Po perspektivi ovo je najbolji tim u ligi, ali po trenutnom kvalitetu teško je doći do vrha tabele. Nećemo da se razmećemo velikim obećanjima, nego ćemo predano da radimo", zaključio je Đurović.

Srpski timovi na ispitu

Srpski timovi imaju prilično slab start u regionalnom takmičenju.
"Ako se ovako nastavi, mogli bismo da izgubimo dva predstavnika. Moramo da se uozbiljimo. Verujem da će Partizan doći sebi, to očekujem i od Zvezde, dok smatram da Hemofarm ima najjaču ekipu u ligi! Radnički je, sa druge strane, prijatno iznenađenje, dok smo mi morali da dobijemo Zagreb u svojoj dvorani. Trudićemo se da dobijamo, iako nas čeka izuzetno težak raspored".

 
Četvrtak 18.08.2011. 09:33
jel. i sta sad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online