Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.06.2013.
12:49
mvp.rs A

Endesa liga: Real srušio Barsu i uzeo 31. titulu!

Kraljevski klub, posle šest godina čekanja, osvojio titulu, 31. u klupskoj istoriji.

Vratili trofej u Madrid: Felipe Rejes i Nikola Mirotić
 

Košarkaši Reala iz Madrida savladali su Barselonu u petoj utakmici fnala plej ofa Španije i tako osvojili Endesa ligu. Rezultat je bio 79:71 za Madriđane, a ukupan skor u finalu je 3:2 za Real.

U večerašnjem duelu Real je bio u prednosti maltene od početka do kraja. Tokom prvog poluvremena ta prednost je, uglavnom, bila na posed ili dva za domaćina, da bi se polovinom druge četvrtine, domaći klub odlepio na devet poena razlike, zahvaljujući seriji od 10:0, koju su izabranici Pabla Lasa napravili nakon prvog i ispostavilo se jedinog vođstva Barse na ovom meču (31:32).

Tom serijom završen okončano je poluvreme, a u nastavku Real je povećavao vođstvo i u jednom trenutku, imao je i 17 poena prednosti, tokom treće deonice. Međutim, raspoloženi Šarunas Jasikevičius i Džo Ingls održavali su Barselonu u igri sve do finiša poslednjeg kvartala. Tada su Katalonci uspeli da priđu na minus pet poena, poslednjim naporom, ali niko nije mogao da isprati jedinu dvojicu raspoloženih u timu Ćavija Paskala.

Huan Karlos Navaro nije trenirao između četvrtog i petog susreta zbog povrede koju je doživeo, i to se jasno videlo na parketu tokom malo više od osam minuta koje jhe proveo kapitengostiju u igri. Sa druge strane Felipe Rejes je nastavio da dominira pod obručima, a značajnu podršku je pronašao u Tremelu Dardenu i Rudiju Fernandezu. Videlo se da Barseloni povrede nekih igrača tokom sezone predstavljaju veliki hendikep, a naročito je bilo primetno odsustvo Pita Majkla u reketu. Na kraju, imajući u vidu čitavu sezonu u Španiji, čini se zasluženo slavlje Reala, koji je tako osvojio nacionalno prvenstvo prvi put od 2007. godine, a 31. titula nacionalnog šampionata za "Kraljevski klub".

Kod novog šampiona Španije, najefikasniji je bio Rudi Fernandez sa učinkom 15 poena, pet skokova i dve asistencije, dok je kapiten Rejes imao 14 pogodaka uz pet skokova. Tremel Darden je pridodao 13 poena, sedam skokova i dve asistencije. U Barseloni je najefikasniji bio Ingls, koji je postigao 25 poena, upisao šest skokova i dve asistencije, a odličan je bio i Jasikevičius sa 23 poena i dve asietncije. Svi ostali igrači Barselone bili su ispod proseka.

Felipe Rejes je izabran za najkorisnijeg igrača finala.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online