Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.06.2013.
16:07
mvp.rs A

Endesa liga: Real posle preokreta pobedio Barselonu!

U dramatičnoj završnici, Madriđani savladali Barselonu i poveli u finalnoj seriji Endese.

Sjajna završnica: Rejes i Mirotić slave trijumf Reala
 

Počelo je finale plej ofa u Španiji. I to kako! Real Madrid je trijumfovao u prvom meču i sačuvao prednost domaćeg terena, nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini - 76:72.

Gubili su domaćini pred poslednji period osam poena razlike (50:58), ali su tada Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez poveli seriju od 15:7 za domaćina, koji je tako došao do izjednačenja (65:65).

Uzvratio je Huan Karlos Navaro na drugoj strani, iznudivši faul Felipe Rejesa pri šutu za tri poena i realizacijom slobonih bacanja. Činilo se da Barselona vraća kontrolu koju je imala većim tokom utakmice, nakon novih uspešno realizovanih penala Navara, ali tako nije mislio Serhio Rodrigez. Rodrigez je kod rezultata 70:65 za Barselonu relizovao napad dva plus jedan, a kasnije pogodio trojku za novi priključak Madriđana (71:72).

Dobra odbrana Reala i poeni koje je postigao Rejes doneli su prednost ekipi Pabla Lasa (73:72). Viktor Sada je pretrčao teren i kada je bio pod košem Reala, čini se pod faulom, izbacio loptu u aut. Sudije nisu reagovale, ali zato jeste klupa Barselone. Svi su došli do zapisničkog stola, a posebno je nervozan bio Ćavi Paskal, trener gostiju. Došlo je tu i do gurkanja sa igračima Reala i scena na kakve nismo navikli u Španiji. Klupi Barselone je svirana tehnička greška, a siguran izvođač serije slobodnih bacanja je bio Rodrigez za pobedu Real Madrida.

U prethodne tri deonice smo gledali još preokreta. Nakon boljeg prvog kvartala Reala (21:14), Barselona je žestoko uzvratila u drugom desetominutnom delu (31:14), da bi treća četvrtina bila poprilično neefikasna, ali ipak malo bolja za Real (15:13).

Najefikasniji kod pobednika je bio upravo Rodrigez sa 21 poenom i četiri asistencije, dok je Serhio Ljulj imao 19 poena. Pored 14 pogodaka, Rudi Fernandez je upisao i osam skokova. Kod Barselone Viktor Sada je postigao 17 koševa, Huan Karlos Navaro, pored lošeg šuta iz igre (2/8), je došao do 15 poena, a Marselinjo Uertas je takođe bio dvocifren, postigavši 10 koševa.

Druga utakmice finalne serije Endesa lige se igra u utorak od 20 časova. Domaćin je ponovo Real.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online