Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.06.2013.
13:42
BETA A

Ivković: Katić je najbolji, Marjanović bi se teško izborio!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je osnovni kriterijum za pozivanje igrača bila forma u toku sezone i da je posle svih analiza, kada se sve uzme u obzir, "ovo najbolja selekcija Srbije".

Otkrili adute za Sloveniju: Andrija Kleut, Dejan Bodiroga i Dušan Ivković
 

"Osnovni kriterijum svakog okupljanja reprezentacije je forma u toku sezone. Evidentno je da fizički neki igrači nisu bili spremni, tako da se desilo da nismo pozvali neke strandardne reprezentativce i da imamo šestoricu debitanata", rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na spisku nema standardnih reprezentativaca Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, Marka Kešelja i Ivana Paunića.

Debitanti su Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Stefan Birčević, Raško Katić i Đorđe Gagić.

Na spisku 20 igrača ima nekoliko njih koji su imali problema sa povredama i za koje se ne zna da li će biti u stanju da igraju.

"Što se tiče povreda moraćemo da sačekamo kraj plej-ofa da bismo imali kompletnu sliku. Ja sam insistirao na objavljivanju spiska da bi naša lekarska komisija mogla da reguje i da se pripremi tokom prve nedelje priprema. Ja sam sa svim tim igračima razgovarao i svi su izrazili spremnost i želju da igraju", rekao je on.

Novinare je zanimalo i ono što se pisalo po medijima da neki igrači ne žele da igraju, a selektor je odgovorio da su to "plasirane" informacije.

"Zanimljiva je nova pojava da naši mediji objavljuju šta pišu strani sajtovi, a što im je poslato iz Srbije. Nismo mi od juče, dobro znamo ko te informacije plasira. Ako neko ne želi da igra, daćemo mu priliku i za to", rekao je Ivković.

Selektor je novinarima odgovorio i zasto nije pozvao neke igrče za koje se pretpostavljalo da će se naći na spisku, Dragan Milosavljević, Boban Marjanović i Igor Rakočević.

"Mislim da je Katić bio ubedljivo najbolji igrač u Jadranskoj i domaćoj ligi i iako je u zrelim godinama zaslužio je poziv. Naravno, da smo razmišljali o drugom igračima i Marjanoviću koji je ranije, pozivan ali bilo bi jako teško da se izbori za mesto. Milosavljević je izuzetno dobar igrač i on je već dva puta pozivan na pripreme.
Posle svih detaljnih analiza i uz dobar rad, ovo je naša najbolja selekcija", rekao je.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za reprezentaciju Dejan Bodiroga rekao je da je Savez obezbedio najbolje uslove i otkrio da je rezultatski cilj plasman na Svetsko prvenstvo.

"KS je obezbedio najbolje uslove kako za seniore tako i za mlađe kategorije... Primarni cilj je plasman na SP u Španiji sledeće godine, a svaka eventualna borba za medalje bila bi veliki uspeh. Očekujem podršku igrača i da dostojno nose dres Srbije", rekao je Bodiroga.

Pred kraj konferencije za novinare selektor je slučajno oborio čašu i razbio je, na šta su neki novinari spontano rekli "uzdravlje", a selektor je pitao:

"Šta sad ovo znači, jel ovo dobar znak?".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online