Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
10:49
BETA A

Majami i Memfis u finalu konferencija

Košarkaši Majamija i Memfisa su se plasirali u finale Istočne i Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su sa po 4:1 u seriji pobedili Čikago, odnosno Oklahomu.

Karlos Buzer (Čikago) između Lebrona Džejmsa i Šejna Batijea (Majami)
 

Aktuelni šampion Majami je na svom terenu u petoj utakmici pobedio Čikago sa 94:91 i tako se treću godinu uzastopno plasirao u finale Istočne konferencije. U ekipi Majamija je najefikasniji bio Lebron Džejms sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija, a Dvejn Vejd je dao 18 poena, uz šest asistencija.

"Odigrao sam par dobrih minuta. Znao sam da od mene neće očekivati da napadam i poentiram, a to sam radio", rekao je Dvejn Vejd.

Majami je u drugom poluvremenu gubio sa 11 poena, a u toj deonici prvi put je poveo šest minuta pre kraja, posle poena Norisa Kola za 82:81. Uspeo je da zadrži nalete Bulsa, koji nisu uspeli da izbore produžetak posle pokušaja za tri poena Nejta Robinsona i Džimija Batlera.

Karlos Buzer je bio najbolji u ekipi Čikaga sa 26 poena i 14 skokova, a Robinson je utakmicu završio sa 21 poenom. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

"Razočarani smo zbog poraza u polufinalu, ali nijednog trenutka me nije razočarao moj tim. Tokom cele sezone smo se snažno borili, nijedan igrač nije odustao", rekao je trener Čikaga Tom Tibodo.

Majami će u finalu igrati protiv pobednika duela Indijane i Njujorka. Indijana vodi sa 3:1.

"Postaje sve teže i pred nama su veći izazovi. Svi vole takve utakmice", rekao je trener Majamija Rik Spolestra.

Kevin Durant (Oklahoma) između Marka Gasola i Tajšona Prinsa (Memfis)

Košarkaši Memfisa su se plasirali u finale Zapadne konferencije prvi put u klupskoj istoriji pošto su u petoj utakmici pobedili Oklahomu sa 88:84. Zek Rendolf je bio najefikasniji u ekipi Memfisa sa 28 poena i 14 skokova, Majkl Konli je dao 13 poena i imao 11 skokova, a Toni Alen 11 poena.

"Prvi put smo u finalu i to svakako mnogo znači. Srećan sam, ali čeka nas mnogo posla. Želim da osvojim šampionski prsten", rekao je Rendolf.

U ekipi Oklahome Kevin Durant je dao 21 poen i imao osam skokova i šest asistencija, Serž Ibaka je postigao 17, a Rendi Džekson 16.

"Dao sam sve od sebe za moju ekipu. Promašio sam 16 šuteva, ali nastavio sam da se borim, da budem agresivan", rekao je Durant.

Memfis će igrati u finalu protiv pobednika duela San Antonija i Golden Stejta. San Antonio vodi sa 3:2.

"Želimo da postignemo nešto posebno, da doguramo što dalje. Morali smo da pobedimo Oklahomu, a onda ćemo za plasman u veliko finale NBA lige morati da budemo bolji ili od Golden Stejta ili od San Antonija", rekao je trener Memfisa Lajonel Holins.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online