Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.05.2013.
13:27
Vestionline, Sportklub A

Evroliga za vikend dobija novog šampiona

London će od petka do nedelje prvi put u istoriji biti domaćim Fajnal-fora Evrolige, a posle epiloga prošlogodišnjeg završnog turnira u Istanbulu, svaka prognoza i favorizovanje nekog od rivala je nezahvalno.

Košarkaši Olimpijakosa brane titulu evropskog šampiona

Košarkaši CSKA iz Moskve, Olimpijakosa, Barselone i Real Madrida staviće tačku na ovosezonsko nadmetanje u Evroligi i odlučiti ko će biti vladar 'Starog kontinenta' u narednih godinu dana.

Titulu brani Olimpijakos, koji je i bez Dušana Ivkovića na klupi rezervisao mesto na F4. U petak, u prvom polufinalnom meču, rival timu iz Pireja će biti CSKA, prošlogodišnji protivnik iz nezaboravnog finala u "Sinan Erden Domu".

U svežem sećanju je još koš Jorgosa Printezisa u poslednjim trenucima meča, koji je na kolena bacio prebogatu "armiju" iz Moskve. Rusi i ovoga puta imaju
blagu prednost, a mnogo toga će zavisiti i od raspoloženja srpskog kvarteta u CSKA - Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Vladimira Micova i Zorana Ercega.

Moskovljani su deseti put u poslednjih 11 godina na završnom turniru, a interesantno je da su finala 2007, 2009. i 2012. godine izgubili sa ukupno pet poena razlike.

"Prošlogodišnji poraz iz Istanbula mi je najteži u klupskoj karijeri. Nadam se da u Londonu možemo da se revanširamo Olimpijakosu i osvojimo evropsku titulu", rekao je Nenad Krstić.

Crveno-bele iz Pireja i ove godine mnogi potcenjuju, ali jasno je da uspeh iz 2012. nije bio slučajan. Okosnica šampionskog tima i dalje je na okupu, a rasterećenost bi mogla da bude karta na koju će prvak Evrope igrati i ovoga puta.

Mnogo uzbuđenja očekuje se i u španskom polufinalnom obračunu. Real Madrid ove sezone igrao odlično, sazreli su kao tim, što je na svojoj koži najbolje osetio Makabi u četvrtfinalnoj seriji.


"Kraljevski tim" je sa osam titula najtrofejniji tim u Evropi, međutim, od 1995, kada ih je predvodio Željko Obradović, ne znaju za uspeh. Real u timu ima Rudija Fernandeza, čoveka koji pravi razliku...

Katalonci su poslednji vizirali kartu za London "tesnom" pobedom protiv Panatinaikosa u četvrtfinalnoj seriji (3:2), a navijači se uzdaju i u tradiciju u mečevima sa Madriđanima. Naime, jedini put na završnim turnirima španski velikani su se sastali u polufinalu 1996. u Parizu i Barsa je slavila sa 76:66, dok je u sezoni 2009-2010. tim trenera Ćavija Paskvala četvrtfinalnu seriju rešio sa 3:1 i kasnije drugi put u istoriji postao prvak Evrope.

Fajnal-For će biti odigran u "02 Areni", kapaciteta 20.000 mesta, koja je poznata po tome što se u njoj održava teniski Masters Kup.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online