Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.04.2013.
20:36
Vestionline, Beta A

Radonjić: Plasman u Evroligu je veliki uspeh

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je za njegov tim veliki uspeh plasman u finale Jadranske lige, jer je tako obezbeđeno i učešće u Evroligi sledeće sezone, što je bio i primarni cilj kluba.

Dejan Radonjić i Nebojša Čović

"Čestitam svima plasman u Evroligu, to nam je bio najbitniji cilj, presrećni smo zbog toga. Ovo je bio jedini imeprativ u sezoni, osvojili smo i prvi trofej posle šest, sedam godina. Naš projekat je već uspešan, ali nećemo se zadovoljiti. Na 40 minuta smo od još jednog trofeja, pokazali smo karakter", kazao je Radonjić na
konferenciji za novinare posle pobede od 79:78 u Laktašima.

On je podsetio da Zvezda do sada nije osvojala Jadransku ligu i izrazio uverenje da će u tome uspeti u finalu završnog turnira u Laktašima, za dva dana.

"Tu (u Zvezdi) sam tek desetak dana, ovo je veliki uspeh i mojih kolega koji su bili ranije, Milivoja Lazića i Vlade Vukoičića. Svi zaslužuju čestitke, obezbedili smo plasman u Evroligu, meč je bio očekivano težak", dodao je Radonjić.

Šef struke crveno-belih kazao je da je ekipa u današnjem polufinalnom meču sa Radničkim uspela psihološki da se uzdigne iz neugodne situacije.

"Psihološko stanje nije bilo na idealnom nivou. Od starta smo krenuli sa taktičkim nadmudrivanjem. Uspeli smo kvalitetnom odbranom i trojkama da se vratimo u meč. Imali smo dve sasvim dobre prilike da ranije rešimo meč, ali smo pribegli lošim rešenjima i omogućili Radničkom da stekne prednost", rekao je Radonjić.

On je kazao da tim nema vremena da proslavlja plasman u Evroligu, već da misli treba da budu usmerene finalnom duelu, koji ih očekuje u subotu.

"Okrechemo se duelu koji nas očekuje u finalu. Mislim da ćemo moći rasterećenije da igramo to finale", kazao je Radonjić.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je posle plasmana u finale završnog turnira Jadranske lige da je ekipa ostvarila primarni cilj u sezoni i pokazala da se vraća u formu od pre nekoliko meseci.

"Bilo je jako teško igrati. Radnički sa (trenerom Miroslavom Nikolićem) Mutom uvek ima neke specijalne varijante u odbrani, mene su totalno odvojili od lopte, dosta nam trebalo da se prilagodimo. Dobili smo utakmicu odbranom", rekao je Rakočević i dodao: "Gladni smo trofeja, imamo snage za to".

Čović: Ostvarili smo ovosezonski cilj

 

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je taj klub plasmanom u Evroligu ostvario ovosezonski cilj.

 

"Ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan... To nam bio cilj u ovoj sezoni", rekao je Čović posle pobede nad Radničkim u polufinalu na završnom turniru Jadranske lige u Laktašima, čime je Zvezda i obezbedila plasman u Evroligu.

 

"Pobedi se ne gleda u zube, što bi rekao naš narod, ali to je moglo da bude ubedljivije i bolje. Međutim, posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu. Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i čestitam igračima i trenerima. Ovo je za nas veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje", kazao je predsednik crveno-belih.

 

Čović je rekao da je dva minuta pre kraja susreta izašao iz hale i da je na taj način poslao poruku svojim igračima.

 

"Ja sam dva minuta pred kraj, kada je (Teriko) Vajt zakucao, poslao poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao i izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo... Izašao sam iz hale, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe", kazao je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online