Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.04.2013.
12:25
Vesti A

Podržali bi Bodirogu!

Košarkaški savez Kosova nema ništa protiv kandidature Dejana Bodiroge za predsednika FIBA Evrope, štaviše, podržaće ga!

Kandidat za predsednika FIBA - Dejan Bodiroga

Ovo u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs tvrdi Nazmi Pačarada, generalni sekretar KSK, uz napomenu da će do toga doći kad se za to budu stekli uslovi.

U pokušaju da se dobije više informacija posle vesti da je KK Priština dozvoljeno da učestvuje u zvaničnim takmičenjima i izvan Kosova, Balkanskoj ligi, dobili smo pravu "bombu". Nije bilo potrebe da Pačaradi objašnjavamo da Srbija ima svog kandidata za prvog čoveka evropske kuće košarke.


"Da, znam za Bodirogu", kaže na početku razgovora generalni sekretar KSK na tečnom srpskom.

"Mi sa Bodiroginom nominacijom nemamo nikakav problem, a da imamo prava glasa, glasali bismo za njega! Dobro znamo kakav je Dejan bio igrač i kakav je čovek".


Na konstataciju da kosovski savez još nije član evropskog ogranka FIBA, iako je od njega dobio dozvolu za nadmetanje, i da bi ovo mogao da bude početak njihove integracije u ovo telo, Pačarada dodaje: "Mislim da je to baš tako i da nazad više nema".


Potpredsednik KSS-a Dejan Bodiroga, kako saznajemo, ponovo je aktivan u nameri da se kandiduje za predsednika FIBA Evrope. Trenutno se nalazi u Minhenu, a posle putuje u Istanbul, gde bi s ostalim predsednicima federacija trebalo da napravi plan za smenu Olafura Rafnsona, trenutno prvog čoveka FIBA Evropa.


Podsetimo da je FIBA Evropa, regionalni ogranak svetske kuće košarke, odlučila da dozvoli košarkašima Prištine da igraju u zvaničnim utakmicama izvan granica Kosova. Reč je o "privatnom" takmičenju - Balkanskoj ligi (BIBL), ali problem je što se u njoj nadmeću i srpski timovi. Ove sezone, koja se završila prošlog vikenda, boje Srbije branili su košarkaši OKK Beograda.


"Na sastanku održanom u bugarskom Samakovu, za vreme finalnog turnira BIBL lige, konačno smo dobili zeleno svetlo za učešće kluba iz Prištine", kaže Pačarada, uz napomenu da će Sigal Priština od sledeće sezone igrati u ovom takmičenju.


Na pitanje da li odluka iz Samakova može da se poništi, jer Kosovo nije dobilo saglasnost srpskih košarkaških vlasti, Pačarada odgovara: "Situacija je jasna. Ekipa iz Prištine igra, a Srbija u Bugarskoj nije imala izaslanika, a nije ništa ni pismeno poslala"!


To, praktično, znači da će Sigal igrati u Beogradu sledeće sezone, što potvrđuje i Pačarada: "Da. I ne samo u Beogradu. Mi samo želimo da igramo, da se bavimo sportom. Zbog toga ćemo igrati gde i kada treba".

Andrija Kleut: Nećemo igrati sa Prištinom


Dozvola FIBA Evrope i Svetske košarkaške federacije da ekipa iz Prištine igra u Balkanskoj (BIBL) ligi nije napravila veliku pometnju. Iako se ljudi iz grada na obali Veluše i Prištevke nadaju da je ovo prvi korak ka prijemu u članstvo Andrija Kleut, generalni sekretar KSS-a, insistira da to nije istina.
 

"KSS je još 18. aprila reagovao i poslao svoje mišljenje u centralu Balkanske lige. Naš stav je negativan, a moram da podsetim da je još novembra 2012. KSS sprečio ulazak Prištine u takmičenje. Međutim, sredinom istog meseca prošle godine je na Kongresu FIBA, održanom u Indoneziji, odlučeno da se klubovi sa KiM mogu takmičiti u BIBL ligi, ali pod posebnim uslovima - bez himne, bez zastave i sa samo imenom grada iz kojeg dolaze".


Konačno, generalni sekretar KSS-a konstatuje da naši klubovi više neće igrati Balkansku ligu, "koja po kvalitetu nije od značaja za razvoj srpske košarke".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.04.2013. 15:10
Šiptari su prečuli pesmu 'Haš, droga, Bodiroga'
Četvrtak 25.04.2013. 15:38
Koga zabole dupe dal cete vi nekoga da podrzite i gde vi to imate pravo glasa siptari pa da vi nesto odlucujete!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online