Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2013.
16:37
Beta A

Vesterman: Znali smo da možemo da pobedimo

Plejmejker Partizana Leo Vesterman rekao je da je znao da njegov tim može da pobedi Crvenu zvezdu u drugom kolu košarkaške Superlige Srbije, a da je ključ uspeha bio timski duh.

Timski duh presudio

"Znali smo da možemo da pobedimo Zvezdu i ovo je sjajan trijumf. Uradili smo sve što je trebalo. Dobro smo se pripremili, borili smo se i igrali kao tim i to je presudilo, timski duh je bio ključ pobede", rekao je Vesterman posle utakmice.

Partizan je u sredu uveče pobedio Zvezdu sa 77:67 u drugom kolu Superlige, što mu je prva pobeda nad tim rivalom ove sezone, nakon tri poraza. Vesterman je dobio petu ličnu grešku početkom poslednje četvrtine, tako da je u finišu igrao Nemanja Gordić, koji je bio jedan od ključnih igrača u završnici.

"Nemanja nas je nosio na svojim ramenima u završnici, bio je sjajno raspoložen. Nije samo on bio odličan, sjajno su igrali (Žofre) Lovernj i (Dragan) Milosavljević.. Igralo se tvrdo, ali je uvek tako na derbiju. Sudija nas je pustio da igramo tako i na kraju smo pobedili", rekao je Vesterman.

Kraj meča nije dočekao Davis Bertans koji je isključen zajedno sa igračem Zvezde Bojanom Subotićem zbog međusobnog koškanja.

"Mislio sam da je bilo nekoliko faulova koji mi nisu dosuđeni, pa sam se iznervirao i na kraju se sve pretvorilo u gužvu. Žao mi je zbog toga", rekao je Bertans.

Letonski reprezentativac rekao je da je pobeda nad Zvezdom važna, bez obzira što Superliga ne donosi ništa osim plasmana u Jadransku ligu.

"Uvek je lepo pobediti Zvezdu, bez obzira na prethodne rezultate. Čak i pobeda u prijateljskoj utakmici je dobra. Bilo je super i drago mi je zbog tima. Drago mi je što su do kraja igrali posvećeno i angažovano", rekao je Bertans.

Kapiten Partizana sinoć je bio Dragan Milosavljević, koji je rekao da je njegov tim stekao iskustvo za neizvesne završnice.

"Ovo je jako važna pobeda. Igrali smo jako borbeno i agresivno tokom čitavog meča. Mislim da smo ih dosta poremetili zonom. U napadu smo pogađali jako bitne poene...Gordić je igrao odlično. U finišu nam je falio (povređeni kapiten Vladimir) Lučić, a bili smo bez Bertansa i Lea, ali smo pokazali iskustvo na kraju. Ove sezone smo mnogo gubili u neizvesnim završnicama, ali samo sada bili hladni, nismo gubili glavu i ubacili smo važne šuteve", rekao je Milosavljević.

Zvezdin bek Branko Lazić rekao je da tim nije uspeo da se vrati u meč posle dobrog početka.

"Nismo uspeli da se vratimo, iako smo počeli solidno. Nismo uspeli da se prilagodimo na njihovu igru, a bili smo slabi sa penala i za tri poena. Oni su nastavili da igraju jako u drugom poluvremenu, nisu nam dali da preokrenemo i zasluženo su pobedili", rekao je Lazić.

Prvotimac crveno-belih jasno je naveo uzroke poraza: "Nismo imali strpljenja u napadu, brzopleto smo ih rešavali, gubili smo ključne lopte, nismo imali dovoljno koncentracije".

Bojan Subotić je kazao da mu je žao zbog koškanja sa Bertansom, za koje je kazao da je došlo u žaru borbe.

"Krivo mi je što se to tako desilo. Bilo je to u žaru borbe, ali, jednostavno, to je sport. Nije mi bila namera da budem isključen, a sigurno ni njemu. Mi smo prijatelji van terena i mislim da neće biti problema", rekao je Subotić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online