Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.04.2013.
17:22
Vestionline, Beta A

Vukoičić: Derbi ne odlučuje, ali je važan

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da sutrašnja utakmica protiv Partizana u drugom kolu košarkaške Superlige nije odlučujuća, ali da je jedna od onih koje mogu da utiču na rasplet.

"Derbi uvek nosi određene tenzije i motivaciju" - Vlada Vukoičić

"Početak je lige, neću da kažem da je ovo odlučujuća utakmica, ali je svakako jedna od onih koje mogu mnogo toga da promene. Ako želimo da ostvarimo bolji skor i prednost domaćeg terena, moramo da budemo bolji u međusobnim susretima", rekao je Vukoičić novinarima u Beogradu.

Zvezda je ove sezone pobedila Partizan dva puta u ABA ligi, kao i u finalu Kupa.

"Domaći teren i skor od 3:0 stavljaju breme favorita na moj tim, ali mi znamo da se sve to briše kad se izađe na teren. Partizan je pokazao da ta njegova mladost postaje prednost i da sazrevanje i stečeno iskustvo daju rezultate. To im i omogućava da igraju brzo, sa mnogo trčanja i skokova", rekao je Vukoičić.

Trener Zvezde kazao je i da njegova ekipa ima svojih prednosti, kao i da će pokušati da ih iskoristi.

"Naravno, imamo i mi svojih kvaliteta i svojih prednosti i treba sutra da ih iskoristimo, kao i da prihvatimo model sa trčanjem i skokovima, koji je zaštitni znak Partizana ne samo u ovoj sezoni, već u protekloj deceniji", kaže Vukoičić.

Superliga donosi samo plasman u Jadransku ligu, ali ne u evropska takmičenja, zbog čega je domaće takmičenje mnogo izgubilo na vrednosti kod ljubitelja košarke, ali je Vukoičić rekao da to nije slučaj u njegovom timu.

"Derbi uvek nosi određene tenzije i motivaciju, ali čini mi se da je sve ovo što se dešavalo u prethodnom takmičenju na papiru malo smanjilo tenzije, kako pozitivne tako i negativne, i nervozu. Ovo je, međutim, jedino takmičenje koje donosi prohodnost u ABA ligu. Mi hoćemo da pobeđujemo i želimo da osvojimo taj trofej koji se već ko zna koliko godina čeka na Malom Kalemegdanu", rekao je Vukoičić.

Organizovani navijači Zvezde nisu dolazili na utakmice Jadranske lige, ali jesu na evropska takmičenja, što je nekad opteretilo Zvezdine košarkaše.

"Istina je da se igrači na evropskim utakmicama, protiv Uniksa i Galatasaraja na primer, nisu navikli i da smo možda skupo platili cenu toga, ali mislim da smo naucčli svoje lekcije i ne očekujem da će to sutra biti problem. Ja, međutim, ne razdvajam navijače i sve ih pozivan da sutra dođu", rekao je Vukoičić.

U timu Zvezde Predrag Samardžiski je bolestan, ali su osim njega svi zdravi i spremni za utakmicu koja se igra sutra od 21 sat.

Liga donela mere protiv vređanja na utakmicama Superlige

 

Udruženje košarkaških klubova Srbije objavilo je danas mere za sprečavanje vređanja učesnika utakmica u Superligi, koje se kreću od upozorenja spikera do pražnjenja hale i igranja pred praznim dvoranama.

 

Ako tokom utakmice bude ličnog vređanja, prvi sudija je dužan da prekine utakmicu, a zvanični spiker treba da upozori publiku da prestane. Ako se to nastavi, upozorenje treba da uputu zvanični predstavnik kluba, a ako se i tad ne prekine, onda navijačima treba da se obrati kapiten.

 

U slučaju da nijedno upozorenje ne pomogne, sudija je dužan da preko delegata meča zatraži od policije da isprazni deo tribina. Ako ni to ne bude moguće, utakmica se prekida i nastavlja se u naredna 24 sata bez prisustva publike.

 

"Iskreno se nadamo da će svi ljubitelji košarke, navijači, klubovi, mediji podržati ovu inicijativu i time doprineti da svi zajedno uživamo: navijači u sportskom navijanju, igrači i treneri na terenu, kao i gledaoci širom Srbije koji putem prenosa prate utakmice", navodi se u saopštenju Udruženja.

 

Ova inicijativa je dogovorena prošle nedelje, a svih osam učesnika Superlige je podržalo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online