Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.03.2013.
16:43
Beta A

Vukoičić: Potvrdićemo status najboljeg i u Superligi

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić izjavio je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u borbi za prvo mesto pred plej-of domaće Superlige, ali da neće potceniti ekipu Slobode u prvoj utakmici tog takmičenja.

"Složili smo kockice" - Vlada Vukoičić

"Mi ne bežimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Važno je da smo posle perioda uklapanja na startu ABA (Jadranske) lige uspeli da složimo kockice i da tokom većeg dela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u regionalnoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status", dodao je Vukoičić.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 sati u Užicu igraju protiv Slobode, prvu utakmicu Superlige Srbije.

Crveno-beli su danas otputovali u Užice, a u tim se vratio Vuk Radivojević, koji se oporavio od povrede kolena. Govoreći o protivniku, Vukoičić je rekao da poznaje većinu igrača i rad trenera Vladimira Đokića, kao i da je kod Slobode naglašena timska igra u napadu i odbrani.

"Imaju jasnu hijerarhiju i podelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo menjati, ali siguran sam da neće biti lako jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju", kazao je Vukoičić.

"Moraćemo da uložimo veliki napor i da dobro oznojimo dresove, ako želimo da dođemo do pobede. Ne smemo da potcenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcenjivanje skupo koštalo", zaključio je Vukoičić.

Trener crveno-belih ocenio je da Partizan i Radnički iz Kragujevca poseduju veliki kvalitet i rekao da je nezahvalno davati prognoze za ekipe iz domaćeg prvenstva, jer su igrale u različitom takmičenju.

"Ekipe iz domaćeg prvenstva nisu imale dodirnih tačaka sa ekipama iz regionalnog takmičenja, tako da je teško praviti poređenja. Mi imamo više iskustva, ali gledajući ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca, siguran sam da neće biti lakih utakmica", smatra Vukoičić.

"Razlika između klubova iz Jadranske i naše lige se smanjuje i broj pobeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, pa nas očekuje zanimljivo takmičenje", dodao je Vukoičić.

Crvena zvezda je krajem avgusta i početkom septembra 2011. godine odigrala dve prijateljske utakmice sa sutrašnjim rivalom i oba puta pobedila.

"Ove godine su napravili dobar rezultat. Plasman u Superligu je za njih bio iznad početnog plana. Mi imamo čast da sezonu u Superligi otvorimo u Užicu i to će biti prilika da se tamošnjoj publici prikažemo u lepom svetlu. Potrudićemo se da im se odužimo dobrom igrom i pobedom", rekao je Vukoičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online