Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.03.2013.
12:12
Vestionline, B92 A

Nikolić: Igrali smo najbolje od ekipa iz Srbije

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je njegov tim odigrao najbolju košarku u ligaškom delu regionalnog takmičenja, od svih srpskih predstavnika u ABA ligi.

Velika sreća za srpsku košarku što ima tri tima na završnom turniru - Muta Nikolić

Košarkaši Radničkog su u poslednjem kolu Jadranske lige savladali Crvenu zvezdu sa 80:75 i tako zauzeli treće mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

"Nije mala stvar pobediti jednu Zvezdu, instituciju. Kad Radnički pobeđuje Partizan i Zvezdu onda oni treba da se zamisle. Borili smo se maksimalno i ostvarili ovako značajnu pobedu za nas. Mnogo mi je bitno da smo ostali treći. Ko razume i ko je dobronameran zna da je ovo veliki uspeh kragujevačkog Radničkog. Naš klub iz godine u godinu sazreva, a sada imamo baš dobre igrače. Pratili su nas pehovi ove godine, bilo je povreda ali smo izdržali i na kraju bili uspešniji nego ikada", kazao je Nikolić i dodao da je veliki uspeh što su se na Final 4 plasirale sve tri srpske ekipe.

"Velika je to sreća za srpsku košarku. A mi smo pokazali da smo i najbolje igrali ove godine, od ekipa iz naše zemlje. Kod beogradskih timova je bilo više oscilacija. Ovi trećim mestom za sobom smo ostavili sve same evropske ekipe, tu su Budućnost, Olimpija, Cedevita, Cibona, Split, Zadar - sve su to regionalne institucije. Imamo siguran izlazak u Evropu, a šlag je na torti je učešće na Fajnal foru ABA lige. Taj turnir nas takođe motiviše, u Laktašima se nećemo predavati, to može da bude naš još veći rezultat. Nebitno nam je bilo s kim ćemo se sastati u Laktašima, Radnički neće kalkulisati nikada, bar dok sam ja trener".

Trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je neigranje kapitena Igora Rakočevića imalo presudnu ulogu.

"Mnogo nam je teže bilo da prebrodimo iznenadni problem sa odsustvom Rakočevića, nego što je to bilo sa neigranjem Radivojevića. Razlog je što je taj problem tražio promene u hodu, ali nažalost dogovor bez treninga nije se poštovao, zbog čega nismo izgledali dobro u prvih 20 minuta. Na kraju smo imali šansu, ispostavilo se da je utakmica bila na jednu loptu, ali nismo uspeli da iskontrolišemo skok u poslednjem napadu Radničkog", kazao je Vukoičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online