Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.03.2013.
17:32
Vestionline A

Ristović: Novi skandal rukovodioca ABA lige

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Davor Ristović izjavio je da crveno-beli zahtevaju od predsednika ABA lige Radovana Lorbeka da svim klubovima dostavi sporazum sa Evroligom.

Davor Ristović

Crvena zvezda se oglasila povodom informacija da bi domaćinstvo završnog turnira regionalne ABA lige moglo da bude povereno Laktašima.

"Ovo je novi skandal rukovodilaca Lige, jer je neozbiljno da gospodin Josip Bilić potvrđuje da su Laktaši mesto odigravanja Fajnal fora, a da to demantuje gospodin Roman Lisac. Čak i predsednik Igokee nije upoznat sa tim, a Lorbek koji je ovlašćen po propozicijama o svemu tome ćuti. Neodgovorno je i neozbiljno da neko na ovaj način određuje mesto Fajnal fora, a da pri tome gospodin Lorbek od 6. marta do danas nije obezbedio klubovima kopiju sporazuma između Evrolige i ABA lige. Očigledno Lorbeku nije jasno da su mu propozicije pale, a sad su mu još dodatno izgubile na validnosti, jer je probijen i rok za određivanje mesta odigravaja Fajnal fora koji je po propozicijama bio najkasnije 1. mart. Svaki dan pokušavam da ga dobijem po nekoliko puta međutim, bezuspešno. Ali, vidim da pojedini mediji imaju mnogo više uspeha i da on svojim komentarima sporazuma nastavlja da dezavuiše celu Ligu", rekao je Ristović i dodao:

"O mestu odigravanja Fajnal fora možemo da odlučujemo tek nakon uvida u sporazum i jasnog prevoda i tumačenja svega što je tamo dogovoreno, a ne na osnovu manipulacija koje Lorbek svakodnevno iznosi u javnost. U protivnom regularnost Lige će biti totalno srušena i onda bi bilo najbolje da Ligu nismo ni igrali nego da smo prepustili Lorbeku da kaže ko će da igra Evroligu što bi bila još jedna potvrda da ovo nije liga klubova nego privatna liga Lorbeka koji se stalno poziva na Bord ABA lige i nekakve njegove usmene konsultacije".

Direktor crveno-belih je naglasio da očekuje razjašnjenje sporazuma.

"Ono što očekujemo je da se konačno razjasni sporazum između Evrolige i ABA lige i tek nakon toga, jer su ionako svi rokovi iz propozicija probijeni, napravi dogovor oko mesta odigravanja Fajnal fora ABA lige. Iz tog razloga još jednom zahtevamo od gospodina Lorbeka da svim klubovima dostavi potpisan i overen sporazum", zaključio je Ristović.

U saopštenju na kraju stoji da Crvena zvezda u prilog razjašnjenja svih nesporazuma proisteklih iz tumačenja sporazuma Evroliga - ABA liga stavlja na uvid javnosti kopiju sporazuma do koga je klub nezvanično došao iz izvora bliskih ABA ligi.

"Pitamo se da li je ovaj sporazum autentičan imajući u vidu izjave gospodina Lorbeka koje su u suprotnosti sa sadržajem pomenute kopije sporazuma", dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online