Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.03.2013.
12:10 >> 17:41h
Vestionline, B92 A

Bilić: Fajnal-for u Laktašima; Lisac: Nije odlučeno!

Završni turnir regionalne ABA lige biće odigran u Laktašima, potvrdio je za B92 direktor ovog takmičenja Josip Bilić, dok je generalni menažer Jadranske lige Josip Lisac ponovio da odluka još uvek nije konačna.

Saga oko organizacije završnog turnira ABA lige i dalje traje, a kako prenosi B92 domaćin fajnal-fora biće Laktaši, dom košarkaša Igokee.

Iako je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ponudio organizaciju, njegova ponuda nije bila dovoljno jaka za čenike lige pre svega, jer ne može da plati kotizaciju od 100.000 evra, pa je domaćinstvo navodno pripalo Laktašima.

Ovo je možda i najlogičnije rešenje, jer je Igokea lider šampionata i prema propozicijama takmičenja oni imaju pravo organizacije ako žele, što su oni potvrdili rukovodstvu ABA.

Sa druge strane, s obzirom da će na finalnom turniru učestvovati pored Igokee još Zvezda i Partizan koji imaju veliki broj navijača u Republici Srpskoj, a možda i Radnički, onda je ova odluka i sa te strane ispravna.

S obzirom na to da u gradiću pored Banjaluke nema drugih događaja u tom periodu, završni turnir koji će odrediti predstavnike ABA lige u Evroligi biće održan u ranije dogovorenom terminu, od 25. do 27. aprila.

Lisac: Ništa još nije odlučeno

 

Završni turnir košarkaške Jadranske lige održaće se u Laktašima, u Republici Srpskoj, u BiH, rekao je komesar za takmičenje Josip Bilić, dok je generalni menadžer Roman Lisac kazao da još ništa nije odlučeno.

 

"Ja znam samo jedno, a to je da sam dobio papir da će se fajnal-for održati u Laktašima. Predsednik Radovan Lorbek je to predložio bordu, bord je prihvatio, i to je to", rekao je Bilić agenciji Beta.

 

Kako se navodi na zvaničnom sajtu takmičenja, predsednik Radovan Lorbek odluku je doneo posle konsultacija sa Odborom Jadranske lige.

 

"Predsednik lige je posle konsultacija sa Odborom ABA i posle uzimanja u obzir Statuta, bezbednosnog aspekta, interesa klubova i gradova i finansijskog stanja odlučio da se fajnal-for 2013. održi u Laktašima", piše u saopštenju na sajtu Jadranske lige.

 

Ipak, generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac kazao je da još nije odlučeno gde će se igrati završni turnir.

 

"Ništa još nije odlučeno, do kraja nedelje će se znati sigurno. Telefon mi svaki dan zvoni po 1.000 puta, svi pitaju isto", kazao je Lisac agenciji Beta.

 

On je rekao da je informacija da su Laktaši dobili domaćinstvo "apsolutno netačna" i istakao da bi najviše voleo da Beograd bude domaćin fajnal-fora, ali da ne zna da li će tako i biti.

 

"Apsolutno sam za Beograd, to bi bilo najlepše, ali kako će biti na kraju, ne znam", rekao je Lisac, koji se prema poslednjim informacijama i sam upoznao sa dogovorom Bilića i Lorbeka da ipak Laktaši budu domaćin završnog turnira.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.03.2013. 13:21
Pazite braćo Srbi, bojim se da hoće nešto da nam podmetnu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online