Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.02.2013.
12:51
Vestionline, Telegraf.rs A

NBA: Ros prvi u zakucavanju, Irving najbolji 'trojkaš'

Na Ol-star vikendu NBA lige košarkaš Toronta Terens Ros pobedio je u zakucavanju, plejmejker Klivlenda Kajri Irving bio je najbolji u šutiranju trojki, dok je plej Portlanda Demijan Liland pobednik takmičenja u veštinama.

Preskočio dečaka, probacio kroz noge i zakucao - Terens Ros

Nastavljen je Ol star vikend u NBA, a pre glavnog događaja, meča između Istoka i Zapada, krunisani su novi šampioni u zakucavanju, šutiranju trojki i testu veština.

Terens Ros, košarkaš Toronto Reptorsa, pobednik je takmičenja u zakucavanju, pošto je u finalnoj rundi nadvisio prošlogodišnjeg šampiona Džeremija Evansa iz Jute Džez. 

Ros je u finalu dobio 58 odsto glasova, Evans 42 odsto. Najatraktivniji potez šampion je ostavio za kraj, kada je preskočio dečaka, provukao loptu između nogu i potom zakucao.

"Osećaj je neverovatan", izjavio je Ros prilikom uručivanja pehara. Pobednik je vrlo nervozno počeo takmičenje, promašivši prva tri pokušaja u uvodnoj rundi.

"Ovo je bilo moje prvo veliko takmičenje u zakucavanju, pa sam bio malo nervozan. Rekao sam dečaku dan ranije da ću zakucati preko njega, ali nisam mu rekao na koji način ću to da uradim. Bio je nervozan i kada sam ga izveo na teren pitao me je da li sam siguran da ga neću udariti. Prvo sam morao njega da smirim, a potom da se postaram da odradim sve kako treba. To što sam promašio prvih nekoliko pokušaja nije olakšalo stvari. Morao sam da se presaberem", priznao je Ros.

U takmičenju su učestvovali još Kenet Farid iz Denvera, Džejms Vajt iz ekipe Njujork Niksa, igrač Indijane Džeralds Grin, pobednik iz 2007, kao i Erik Bledso iz Los Anđeles Klipersa.


Plejmejker Klivlenda Kajri Irving pobedio je u šutiranju trojki. U finalu je Irving startovao sa sedam uzastopnih pogodaka, a do kraja je sakupio 23 poena, dva manje od rekorda koji dele Krejg Hodžs i Džejson Kapono.

"Tokom ovog vikenda sam želeo da zavredim poštovanje i dobijem šansu da me neki ljudi primete. Naše utakmice se obično ne prenose na televiziji, tako da sam sada želeo da se navijači naviknu na mene", kazao je Irving.

Drugo mesto pripalo je Metu Boneru, košarkašu San Antonija, koji je posle prve runde bio prvoplasiran sa 19 poena, da bi u finalu stigao do 20.


Pobednik takmičenja u veštinama, kojima košarkaš treba da pokaže da ima sve što je potrebno da bi bio uspešan bek u NBA, jeste sjajni debitant Portlanda, plejmejker Demijen Lilard, koji je u odlučujućoj rundi nadvisio Džrua Holideja iz Filadelfije. On je u finalu sav posao obavio za 29,8 sekundi, šest manje od Holideja.

Ceo događaj ima i humanitarni karakter, pošto su se tokom subotnjih nadmetanja bodovali učinak Istoka i Zapada, izdvojeno je pola miliona dolara za dobritvorne svrhe. Zapad je pobedio Istok u tom bodovanju 140:125, pa će 350.000 dolara otići na Zapad, a preostalih 150.000 na Istok.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online