Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.02.2013.
10:38
Vestionline, Beta A

"Kup više da ne nosi Koraćevo ime"

Brat legendarnog košarkaša Radivoja Koraća, Đorđe rekao je da će tražiti da nacionalni kup više ne nosi ime njegovog brata, ako se ubuduće ne budu izbegli incidenti kao onaj na ovogodišnjem finalu u Kragujevcu.

"Bilo mi je jako teško, ne samo meni, već i mojoj porodici. Pukla nam je košarka! I ovim putem bih zamolio ljude u Savezu da srede situaciju, da se ubuduće izbegnu ovakvi skandali. Košaraški savez Srbije mora da povede računa, ako to ne urade, zamoliću da nacionalni kup više ne nosi ime mog brata. I ranije su se dešavali ovakvi incidenti, ali čini mi se nikad kao ovaj u Kragujevcu", rekao je Đorđe Korać za Blic.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u trećoj četvrtini pošto su izbili neredi na tribinama i terenu. Meč je nastavljen sutradan pred praznim tribinama.

"Obezvredili su Kup Radivoja Koraća, koji se od 1972. do 2002. godine održavao kao veliko međunarodno takmičenje. Žalosno je bilo gledati ono divljaštvo, smatram da bi policija morala da hapsi izgrednike, a Savez, koji čine odgovorni i pametni ljudi, da se potrudi da se to više ne ponovi", istakao je Đorđe Korać.

Korać je kazao da je on, kao i cela porodica, ipak ponosan na to što je pre 41 godinu dozvolio FIBA da Kup ponese ime njegovog pokojnog brata, a pre 11 godina i Košarkaškom savezu Srbije.

"Svi smo u porodici ponosni na to, ja sam bio inicijator, nisam dozvolio da se ime Radivoja zaboravi. Ipak, nije sve tragično, nadam se da će se sledeće godine, ako zaprete, preduhitriti sukobi, smiriti tenzije, pre svega između onih koji vode Crvenu zvezdu i Partizan. Bojazan i kod mene i ljudi koji su bliski našoj porodici
postoji, ali nada se i da će policija pravovremeno reagovati", kazao je on.

Na pitanje da li u današnjoj srpskoj košarci postoji neki igrač koji bi mogao da nasledi Radivoja Koraća, njegov brat je kazao da je to teško.

"Teško, takvu neverovatnu glad za pobedom i želju da postigne koš nisam video. Nije trpeo poraze. Danas ne vidim da neko postiže koševe kao što je on radio, od table gotovo iz mrtvog ugla. Radivoje je bio i izvanredan rukometaš, stonoteniser, odličan strelac, najbolji u Beogradu", kazao je Đorđe Korać.

Potpredsednik KSS Dejan Tomašević izvinio se porodici i prijateljima Radivoja Koraća zbog nedavnih incidenata.

"Želim da se izvinim porodici i prijateljima Radivoja Koracća jer nismo na dostajan način opravdali ime Kupa", rekao je Tomašević.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.02.2013. 11:49
Naravno da će i dalje nositi Koraćevo ime, samo trebaju da se preispitaju stvari koje su se izdešavale i da se ubuduće preduhitre. Ovakvi incidenti ne smeju da prođu nekažnjeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online