Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.02.2013.
12:12
Vestionline, zvanični sajt A

Zvezda optužuje KSS i Partizan za incidente u Kragujevcu

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje povodom haosa nastalog na finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana.

Nemile scene iz hale "Jezero" u Kragujevcu

U obraćanju javnosti koje prenosimo u celini, Crvena zvezda optužuje KSS i Partizan za prekid finalnog meča (43:43) i sve što se dogodilo u hali "Jezero" u Kragujevcu.

"KK Crvena zvezda Telekom najoštrije osuđuje nemile događaje koji su se desili na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Za sve nemile scene odgovornost snosi Košarkaški savez Srbije koji nije učinio ništa da se incident predupredi i spreči, iako je kroz pojedine medije od strane predsednika KK Partizan Predraga Danilovića pre nekoliko dana jasno najavljen ovakav epilog. Podsećamo, tom prilikom Danilović je pretio krvoprolićem koje je u nedelju samo pukom slučajnošću i na sreću izbegnuto. Sve ono što se desilo u dvorani Jezero je očigledno vešto smišljeno, sve sa ciljem da se napravi provokacija i na parketu stvori haos.Scenario je bio jasan, prepoznatljiv i nažalost operativno vrlo uspešno sproveden na terenu.

Ipak, sve to se odigralo pred očima čelnih ljudi Košarkaškog saveza Srbije. Svi oni bili su svedoci ovih nemilih scena i zato ih pozivamo da jasno upru prstom u vinovnike incidenta i javno kažu šta se sve dogodilo, ko je kriv i ko će snositi odgovornost.To bi trebalo da bude i njihova moralna i profesionalna obaveza, jer ono što se desilo u Kragujevcu je zlo za srpsku košarku.

A, kako je sve počelo? Navijači Partizana su na svoju tribinu ubacili jednog navijača Crvene zvezde, kojeg su udarali i zapalili mu majicu sa obeležjima Crvene zvezde. Takođe, četvorica navijača Partizana su preskočili ogradu i došli do tribine sa navijačima Crvene zvezde sa željom za dodatnom provokacijom, a potom su pobegli preko stolova za predstavnike medija i vratili se na svoju tribinu. Reakcija Zvezdinih navijača je bila isprovocirana i tek tada je došlo do sukoba Žandarmerije i pristalica Crvene zvezde. I u izveštaju policije koji je preneo TANJUG jasno se navodi da su incidente započeli navijači Partizana i da shodno tome navijači Crvene zvezde ne snose nikakvu odgovornost za nemile scene.

Ali, kada se sve smirilo, i kada je bilo nagoveštaja da bi meč mogao biti nastavljen trener Partizana Duško Vujošević je došao do tribine sa Zvezdinim navijačima i ponovo isprovocirao sukob. KK Crvena zvezda Telekom više ne želi da toleriše njegove osmišljene provokacije, jer Vujošević odavno ne bira sredstva kako bi došao do cilja. Očigledno je da tog čoveka više niko ne može da kontroliše, ali ako to nisu u stanju da urade sudije, košarkaška organizacija, a ni uprava KK Partizan mts, ceh njegovog bahatog ponašanja sigirno neće plaćati KK Crvena zvezda.

Takođe, na ovom meču bili smo svedoci još jednog tendecioznog suđenja u korist Partizana. Arbitri su još jednom pokazali svoje lice, ali takvo ponašanje srpskih sudija gledamo već godinama unazad na našim terenima i to je još jedna bruka za srpsku košarku i Košarkaški savez Srbije.

Uvrede najgore moguće vrste trpeli smo 26 minuta, zvanični spiker je samo jednom upozorio publiku, a nakon toga se sa pogrdnim skandiranjem nastavilo još većim intezitetom. To je još jedna velika sramota za sudijsku trojku, delegata utakmice i rukovodstvo KSS, naročito ako se ima u vidu da nijedan Zvezdin igrač, trener ili član uprave kluba nije svojim postpucima i ponašanjem doprineo svemu onom što se deslio u dvorani Jezero. Istrpeli smo, kako provokacije navijača tako i provokacije i uvrede zvaničnika Partizana na terenu i ispred svlačionice.

U slučaju i da dođe do nastavka finalne utakmice, KK Crvena zvezda Telekom očekuje da će KSS obezbediti i garantovati potpunu regularnost meča, ako se zna da će inicijator i glavni provokator svih nemilih scena juče, ali i godinama unazad, biti opet prisutan na terenu. Tačnije, na klupi Partizana", stoji u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.02.2013. 16:22
ja ipak mislim da je prekinuto da bi se rakocevic odmorio :D
Ponedeljak 11.02.2013. 14:09
Nemojte optuzivati 'samozvane' delije za incident,nisu oni krivi kao sto do sada nisu nikad ni bili!Kriva je policija sto nije iskoristila zakonska prava koja se primenjuju protiv huligana svuda u svetu,nebitno kojoj 'navijackoj' grupi pripadaju.Da li moze normalan covek da uhvati svoje dete za ruku i ode sa uzivanjem na neki stadion,dvoranu i sl.-NE MOZE!Zato treba cvrsta ruka,cizma za vrat,napraviti novi goli otok, ujarmiti stoku....pa ce onda svaki 'navijac'kad krene na utakmicu razmisliti kako ce se ponasati.
Ponedeljak 11.02.2013. 15:17
Utakmica se mogla nastaviti, ali CZ je bila u komi, pa je za svaki slučaj odgođena. Partizan ne treba ni da igra nastavak - neka se CZ nosi sa trofejem, zajedno sa Čovićem i Đilasom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online