Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.02.2013.
15:03
Beta A

Vukoičić: Obaveza kluba je borba za trofej

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegova ekipa nije imala sreće u žrebu za Kup Radivoja Koraća, ali da je obaveza kluba da se bori za trofej.

Uvek na trofej - Vlada Vukoičić

"Ambicije Zvezde su nepromenjene, bez obzira na takmičenje i gde se ono igra. Mi definitivno idemo na trofej. Nismo u poziciji da pretimo, to i ne radimo, jer imamo najteži raspored. Naša situacija nije nimalo prijatna, ali obaveza kluba je da ide na najviši plasman", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje sutra u Kragujevcu, a Crvena zvezda igra u petak od 21 sat protiv Vojvodine. Istog dana u 18.30 igraju Radnički iz Kragujevca i Metalac. Sutra se sastaju Mega Vizura i Vršac (18.30) i branilac trofeja Partizan i Sloboda iz Užica (21).

"U slučaju trijumfa nad Vojvodinom već sledećeg dana bi trebalo da igramo sa domaćinom, ako ne bude nekih iznenađenja. Radnički je blagi favorit, jer igra izvanredno, ima sjajnog trenera, a kao domaćin i sigurno publiku iza sebe. Sama njihova kandidatura za organizaciju Kupa je pokazatelj da oni žele da ga osvoje", rekao je on.

"O težini našeg puta do pehara govori i podatak da bismo eventualnim plasmanom u finale u samo 50 sati igrali tri veoma teške utakmice, to naš posao dodatno otežava, ali nas i motiviše. Protivnik bi nam najverovatnije bio Partizan, koji ima daleko bolji raspored", dodao je trener crveno-belih.

Vukoičić je rekao da dobro poznaje ekipu Vojvodine i da je novosadski tim kandidat za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa.

"Ove godine nisam imao mnogo prilike da pratim Vojvodinu, gledao sam samo par utakmica, ali vrlo dobro ih poznajem iz prethodne sezone. Imaju praktično identičan 'kostur' tima, jer je šest, sedam vodećih igrača ostalo u ekipi", rekao je on.

"Izuzetno ih poštujem i smatram da su jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u polufinale domaćeg plej-ofa, što će im omoguchiti igranje u Jadranskoj ligi. Mislim da smo dobili najtežeg protivnika u prvom meču. Tabela pokazuje da je Vojvodina najbolje plasirana ekipa od svih ostalih učesnika iz domaće lige. Zato smatram da nam žreb nije bio naklonjen", dodao je Vukoičić.

On smatra da su ekipe iz Jadranske lige favoriti na završnom turniru u Kragujevcu, ali da je sistem takmičenja u Kupu nepredvidiv.

"U Kupu se po pravilu dešavaju iznenađenja. Sa te strane Kup nosi neizvesnost, a tim koji se brže prilagodi protivniku je u prednosti. Faktor koji može bitno da utiče je postavka igre sa puno igrača u rotaciji. To je značajna prednost jer tim ne mora da zavisi od jednog igrača, već traženja najbolje postave koja može lakšim putem do pobede", smatra Vukoičić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online