Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.02.2013.
14:12
Beta A

Vujošević: Kup Srbije je obezvređen

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je takmičenje u Kupu Srbije u velikoj meri obezvređeno, ali da njegova ekipa mirna ide u Kragujevac jer nema "bolesno opterećenje" da pošto-poto osvoji trofej.

"Idemo mirni u Kragujevac" - Duško Vujošević

"Kup je takmičenje koje je u velikoj meri obezvređeno jer od ove sezone ne donosi ništa osim trofeja. Žalosno je da su se domaći šampionat i Kup sveli samo na kvalifikacije za Jadransku ligu, jer ona donosi poene za Evroligu. Iz bivše Jugoslavije će samo dva, a ne tri kluba, ići direktno u Evroligu, što je iz ugla srpske košarke žalosno", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje sutra u Kragujevcu, a košarkaši Partizana koji brane trofej u četvrtfinalu igraju protiv Slobode iz Užica od 21 sat.

Vujošević je rekao da su favoriti za osvajanje trofeja Crvena Zvezda, domaćin Radnički iz Kragujevca i Partizan.

"Idemo mirni u Kragujevac. Imali smo povoljan žreb, ali to ne znači da ćemo lako da stignemo do finala. Mnogo bi nam značio trofej za nastavak sezone, ali nemamo bolesno opterećenje da moramo pošto-poto to da osvojimo", kazao je Vujošević.

On je rekao da bez obzira što je obezvređeno takmičenje da će ostali klubovi učesnici završnog turnira imati jak motiv.

"Mi smo višegodišnji osvajači trofeja u Srbiji, što Kup čini interesantnim. Partizan je 11 godina uzastopno šampion Srbije, redovno osvaja trofeje u Kupu i Jadranskoj ligi i to podiže draž. Ekipa u Srbiji može da pokaže svoj napredak samo ako savlada Partizan", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da Bogdan Bogdanović ima manjih problema sa povredom skočnog zgloba, ali da nije propustio nijedan trening i dodao da se nada da će ekipa u punom sastavu igrati u Kragujevcu.

Trener crno-belih je ponovio da se klub ove sezone opredelio za podmladjivanje ekipe, ali da to ne znači da neće boriti za titulu u Kupu.

"Takmičenje je takvo kakvo je, svaki put pa i na treningu želimo da dobijemo utakmicu, a kamoli onu koja donosi trofej. Radim sa talentovanim momcima i tim nije pravljen pod imperativom trenutnog postizanja dobrih rezultata", kazao je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegova ekipa imala sreće u žrebu, ali da nikoga neće potceniti.

"Čeka nas težak posao, pošto je ove godine Kup jači, ali mi ćemo da se potrudimo da ga odbranimo. Svi igraju motivisano protiv Partizana", rekao je Lučić.

On je naveo da su favoriti za osvajanje Kupa Partizan, Zvezda i Radnički, ali da će ipak u finalu blagi favorit biti pobednik meča između Radničkog i Crvene Zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online