Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.02.2013.
19:47
Vestionline, Beta A

Radnički bez Markovića i Vizera u Kupu

Košarkaški klub Radnički odlučio je da na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća nastupi bez Stivena Markovića i Kajla Vizera, zbog pravila da svaki tim može da ima najviše četiri strana košarkaša.

Glavni "šraf" u ekipi Radničkog - Aleksandar Ćapin

Predsednik kluba Ivan Grujin rekao je da Košarkaški savez Srbije (KSS) još nije objasnio koji igrači su stranci i na osnovu čega i istakao da će pravdu potražiti pred relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu.

"Nemamo ključno pojašnjenje koji igrači su stranci i na osnovu čega, ali pravdu ćemo isterivati van košarkaškog terena, pred relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Bez obzira na sve što nam je priređeno, mi smo predali licencirani spisak", rekao je Grujin za klupski sajt.

Grujin je kazao da je broj igrača smanjen na osnovu odluke trenera Radničkog Miroslava Nikolića, a od stranaca u ekipi će biti Aleksandar Ćapin, Teriko Vajt, Metju Emening i Miloš Borisov.

"Apelujemo da se spuste tenzije u susret finalnog turnira. Pozivamo sve aktere da daju svoj doprinos kako nacionalni Kup koji sledi bio pravi praznik srpske košarke, a navijače da se odazovu u što većem broju, da fer i korektno navijaju i da svu pažnju usmere na Radnički", kazao je Grujin.

Miroslav Nikolić je rekao da mu je bilo teško da odluči bez koje dvojice od ukupno šestorice će se pojaviti na turniru.

"Teško mi je bilo da odlučim. Rešio sam da igramo bez Markovića i Vizera, obojica su nam potrebni, ali sam prinuđen da kalkulišem. Bekovska pozicija nam je popunjenija, pa zato neće igrati popularni Stivi, a sa druge strane Emening je odneo prednost nad Kajlijem koji je i došao sa nezalečenom povredom", rekao je Nikolić.

On je kazao da će njegova ekipa biti jača za publiku, iako je igrački oslabljena.

"Sastav je takav kakav jeste, igrački smo oslabljeni, ali bićemo jači za publiku, e to neće moći niko da nam oduzme. Bićemo na krilima podrške sa tribina. 'Šesti igrač' nam je preko potreban, znamo da će naše pristalice to prepoznati, pa očekujem u velikom broju ispune halu Jezero", kazao je trener Radničkog.

Nikolić je rekao da očekuje uzbudljiv turnir i da će biti teško plasirati se u finale.

"Biće uzbudljivo. Branilac trofeja je jak, drugi izazivač iz Beograda takođe, ali ne treba potceniti srpske timove koji ne igraju Jadransku ligu. Biće teško da se domognemo finala, gde će se verovatno naći Partizan sa lakšim rasporedom. No, mi smo pokazali kako se igra protiv njih u hali Jezero tokom protekle tri sezone", rekao je Nikolić.

Radnički će u četvrtfinalu igrati protiv Metalca u petak, 8. februara od 18.30 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online