Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.02.2013.
16:33
Beta A

Vujošević: Split je ozbiljna ekipa, nemamo pravo na kiks

Trener košarkaša beogradskog Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Split mnogo bolja ekipa nego što to rezultati pokazuju i da njegova ekipa nema pravo na grešku u predstojećem meču regionalne Jadranske lige.

"Đilas je čovek košarke i nadam se da će promeniti mišljenje" - Duško Vujošević

"Protivnik je ozbiljniji nego što to pokazuje tabela. Moramo predstojeću utakmicu ozbiljno da shvatimo, jer oni neće doći u Beograd da se sami pobede. To bi igrači i navijači trebalo da shvate. Nemamo pravo na kiks", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Svaka će utakmica biti sve teža kako se bude bližio kraj regularnog dela, za koji očekujem da bude regularan. Mislim na uslove za igru i suđenje, da ekipe koje ostvare ili ne ostvare svoje ciljeve ne prave logističke saveze s drugim interesnim grupama", dodao je trener crno-belih.

Košarkaši Partizana sutra od 19 sati igraju u beogradskom Pioniru protiv Splita utakmicu 20. kola Jadranske lige. Crno-beli su treći na tabeli sa 12 pobeda, dok Split zauzima 12. poziciju sa sedam trijumfa.

"Split je prvi deo sezone igrao preko svakih očekivanja i to je doprinelo da se klub održi. Međutim, problemi i pad rezultata došli su posle njihove pobede protiv Cedevite u Zagrebu, a ta utakmica je pokazatelj kakva su ekipa", rekao je Vujošević.

"Oni su taktički dobro potkovani, a centar Nikola Vujičić je srce ekipe i kluba. Mislim da će doći u punom sastavu i pokušati da naprave iznenađenje. Krasi ih velika borbenost i žele da izbegnu poslednje mesto na tabeli, kako bi i sledeće sezone igrali u Jadranskoj ligi", dodao je Vujošević.

Povodom izjave gradonačelnika Dragana Đilasa da je skupo organizovati završni turnir Jadranske lige, trener srpskog šampiona ponovio je da bi Beograd trebalo da bude domaćin tog turnira.

"Grad mora da se uključi jer mu je u interesu da ima bar jedan klub koji će se sledeće sezone takmičiti u Evroligi. Mislim da to nije njegov konačan odgovor, Đilas je čovek od košarke i očekujem da grad pomogne u organizaciji 'fajnal fora'", rekao je Vujošević.

Upitan da prokomentariše pravilo o najviše četiri stranaca u domaćim klubovima, on je rekao da će Partizan poštovati svaku odluku Saveza.

"Svi žele da zaštite domaće igrače, a oko dobijanja pasoša i mogućnosti igranja za reprezentaciju postoje različita tumačenja. Ako Košarkaški savez Srbije proceni da u našim klubovima može da igra veći broj stranaca, Partizan ne bi imao ništa protiv", rekao je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online