Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.01.2013.
22:33
Beta A

Vukoičić: Šteta sto nismo pobedili ubedljivije

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je večeras posle pobede svog tima protiv nad Uniksom sa 81:73, da ostaje žal što njegova ekipa nije dobila meč većom razlikom.

Odličan meč Crvene zvezde u Evrokupu

"Ostaje žal što kada smo imali prednost u jednom trenutku od plus 16, nismo zadržali to i posle povećali i tako dobili sa više od 19 razlike, koliko je nas Uniks dobio u prvoj utakmici. Oni su ipak kvalitetna ekipa i znali su kako to da spreče", rekao je Vukoičić posle pobede svog tima sa 81:73 u 4. kolu Grupe L Evrokupa.

Zvezda je na poluvremenu gubila sa dva poena razlike, a kao ključ preokreta, Vukoičić je naveo promenu postave i agresivniju odbranu.

"U prvom poluvremenu smo igrali koš za koš, što nije dobra strategija. Napad je bio dobar, ali odbranu nismo igrali kako treba. U trećoj četvrtini smo promenili petorku, agresivnije zaigrali u odbrani i to je prelomilo meč", kazao je Vukoičić.

Za Zvezdu je protiv Uniksa debitovao centar Predrag Samrdžiski, a trener Zvezde je rekao da može da bude zadovoljan kako je reprezetantivac Makedonije odigrao prvu utakmicu.

"Samardžiski od kada je stigao imao je samo dva treninga, što je veoma malo vremena. Kada se sve sabere i oduzme, mogu da budem i više nego zadovoljan kako je on primio određene principe. Vreme radi i za njega i za nas" rekao je trener beogradskog kluba.

Posle četiri odigrana kola sve ekipe u grupi L imaju učinak od po dve pobede i poraza, a Vukoičić je kazao da se "pokazalo da je grupa nepredvidljiva i da svako svakog može da pobedi".

Košarkaš Zvezde Majk Skot rekao je da je ključ pobede njegove ekipe dobro trčanje u trećoj četvrtini.

"Znali smo da će biti teško, bili smo uzbuđeni zbog izazova. Veoma poštujem Uniks, ali smo mi ovoga puta bili bolji. Ključna je bila treća četvrtina, kada smo agresivnije igrali u odbrani i dobro trčali", kazao je Skot.

Na konstataciju novinara da je protiv Uniksa odigrao dobru utakmicu posle duže vremena, Skot je kazao da se usponi i padovi dešavaju svima.

"Život je pun uspona i padova, koji se svima dešavaju, a ja moram da još jače treniram i da se borim, kako bih igrao što bolje", rekao je Skot.

Trener Uniksa Aco Petrović rekao je da je zadovoljan rezultatom, sa obzirom da je njegov klub ugrozio 19 razlike prednosti, koliko je dobio u prvoj utakmici u Kazanju.

"Mi smo u jednom trenutku doveli u pitanje i tih 19 poena razlike iz Kazanja, tako da smo ipak zadovoljni ovim rezultatom. Izuzetno dobro smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali smo onda pred kraj tog dela, dopustili Zvezdi da se brzo vrati", rekao je Petrović.

On je rekao da je drugo poluvreme utakmice sasvim drugačiji ritam.

"Loše smo se branili u drugom delu. Ono je imalo sasvim drugačiji ritam. I ovako iskusne igrače, kao što su moji, ne sme da povuče ni igra ni publika, jer se zna da košarkaši Zvezde u ovakvom ambijentu igraju sa 200 odsto svojih mogućnosti", kazao je trener Uniksa.

Petrović, koji je pre nekoliko sezona bio trener Zvezde istakao je da klub sa Malog Kalemegdana ima perspektivu.

"Zvezda ima sistem, dobro izbalansiran tim i sve je pod konac, što je najvažnije. Igrači se dobro ponašaju, ginu za svaku loptu i klub svakako ima perspektivu", rekao je Petrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online