Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.01.2013.
14:40
Beta A

Kup: Partizan protiv Slobode, Zvezda s Vojvodinom

Branilac trofeja u Kupu Radivoja Koraća, beogradski Partizan, igraće u četvrtfinalu završnog turnira u Kragujevcu protiv Slobode iz Užica, odlučeno je danas žrebom u Beogradu.

Meč Partizana i Slobode igra se u četvrtak, 7. februara od 21 čas, a pre njega, od 18.30 počinje duel Mega Vizura - Vršac. Pobednici tog duela činiće prvi polufinalni par.

U petak od 18.30 igraju Radnički iz Kragujevca i Metalac, dok je duel Crvene zvezde i Vojvodine na programu od 21 čas. Polufinala su zakazana za subotu od 18 i 21 čas, dok je finale na programu u nedelju od 21. Na zahtev televizije određeno je da termin utakmica bude od 21 čas.


Žreb je bio poludirigovan pa je određeno da se Partizan i Zvezda razdvoje i da igraju različitim danima, ali žreb ih nije smestio u isti dan pa za to nije bilo potrebe.

Kompletne troškove organizacije turnira snosi Radnički iz Kragujevca. Sve ekipe biće smeštene u hotelu Šumarice, a na osnovu takmičarskih brojeva biće odlučeno kada će i gde klubovi trenirati.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenje Dejan Tomašević rekao je da očekuje da će Kragujevac ispuniti visoke standarde u organizaciji i da je takmičenje u Kupu Radivoja Koraća praznik košarke.

"Čestitam svima na učešću u Kupu Radivoja Koraća. Želim svima sreću i da dođete što spremniji, da izbegnete povrede. Niš je prethodnih godina postavio visoke sandarde, a verujem da će ih Kragujevac ispuniti", rekao je Tomašević novinarima.

"Molim trenere, igrače ali i novinare da ovom takmičenju pristupe što pozitivnije, jer ipak je ovo praznik košarke", dodao je Tomašević.

Ove godine pobednik će dobiti trofej koji je replika starog trofeja iz Kupa Radivoja Koraća, kada je to bilo evropsko takmičenje. FIBA je ove godine taj pehar dala KSS. Manja replika tog trofeja pripašće najkorisnijem igraču i najboljem strelcu.

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Jovan Pavlović Bojadžić izrazio je nadu da će takmičenje na završnom turniru proći bez incidenata.

"Kragujevac je 2007. organizovao završni turnir i mogu da kažem da je to trenutak kada je košarka u gradu podignuta na viši nivo. Nadam se da će i ovog puta sve biti na najvišem nivou, iako je situacija teška zbog navijača. Verujem da će sve proći bez incidenata", rekao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online