Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.01.2013.
12:17
Vesti A

Nemamo pravo da potcenjujemo

"Grupa na EP u Sloveniji nam je dobra, ali sve su to kvalitetne selekcije, osim možda Letonije", kaže srpski reprezentativac i košarkaš Kahe Laboral, Nemanja Bjelica.

Dočekao svojih pet minuta - Nemanja Bjelica

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je ove sezone jedan od nosilaca igre u ekipi Kaha Laboral. Dočekao je, kako kaže, svojih pet minuta. Između ostalog je i zbog toga je optimista i kada je u pitanju Evropsko prvenstvo. A, u Sloveniji od 4. do 22. septembra rivali našoj selekciji biće Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Letonija.


"Budući da smo bili u poslednjem šeširu, Srbija je dobila zadovoljavajuću grupu, koja na prvi pogled deluje da je laka, ali u stvari su sve to odlične ekipe. Recimo, Crna Gora pojačana Pekovićem i Vučevićem biće jedna od boljih selekcija na EP. Jedino se Letonci mogu svrstati među slabije, ali i oni nisu loš tim i svakako mogu da naprave iznenađenje. Drago mi je što smo u grupi sa reprezentacijama iz bivše SFRJ i generalno nam je grupa dobra. Naravno, nikoga ne treba potcenjivati, na šta mi i nemamo pravo posle proteklih kvalifikacija", ističe 24-godišnji Bjelica.


Selektor Dušan Ivković rekao je da je ambicija plasman na SP, a Bjelica ističe da će u tom pohodu ključan biti početak EP u Sloveniji.

Više skokova, manje igranja

 

U reprezentaciji Srbije Bjelica, uglavnom, igra na poziciji krila, dok je ove sezone u klubu skoro isključivo na mestu "četvorke".


"U suštini, meni je najvažnije da igram, a na kojoj poziciji, to je na treneru da odluči. Mogu da pokrijem više pozicija, važno je da sam u službi ekipe. Najviše volim da igram sa loptom, poslednjih godinu-dve to možda i najmanje radim, ali dobro. Sa druge strane, naučio sam da radim neke druge stvari. Sada imam mnogo više skokova, češće idem na skok, nego što je to bio slučaj u Zvezdi".

"Moguće da se plasiramo u četvrtfinale i da kasnije obezbedimo plasman na SP, što i jeste cilj. Prvu utakmicu igramo sa Litvancima i smatram da će ona biti ključna za nastavak takmičenja. I u Poljskoj 2009. na startu smo savladali Španiju i krenuli smo u pravom smeru, što je malo ko tada očekivao. Međutim, dosta zavisi i od toga u kom će sastavu Litvanci doći, hoće li moći da računaju na najiskusnije. Imamo šanse da prođemo dalje, ali ostalo je još mnogo vremena do početka EP".


Na početku sezone Nemanja je pružao izvrsne partije, da bi zatim propustio tri meča zbog povrede lista. Sada je ponovo maksimalno spreman, što se najbolje videlo u 2. kolu Evrolige protiv Makabija, kada je sa pet trojki iz osam pokušaja bio najzaslužniji za trijumf svog tima.


Veoma dobar je bio i u trećoj rundi protiv, ipak, nedoraslog Bešiktaša. To je vrlo bitno za njega, pošto je Kaha Laboral poznata kao sredina u kojoj se status i ime dugo grade, a Bjelica je zablistao u svojoj trećoj sezoni. Ove godine srpski košarkaš u Endesa ligi prosečno ima 11,8 poena i 6,2 skoka, dok u Evroligi beleži 10,4 poena i šest skokova.


"Dočekao sam svojih pet minuta. Ovu sezonu počeo sam veoma motivisano. Imam bolji status u ekipi, saigrači me više poštuju, ali to je sve posledica vrednog rada i truda koji sam uložio. Trenirao sam jako dve pune godine i to je sada počelo da se isplaćuje".


Posle devet godina na klupi kluba iz Vitorije, trener Duško Ivanović je otpušten, a Bjelica za njega ima samo reči hvale.

"Sve nas je zatekla i iznenadila odluka kluba da otpusti Ivanovića, ali to je život. Jednostavno, imali smo lošije rezultate i po pravilu je u takvim situacijama na treneru najveća odgovornost. To je tako, verovatno treneri i nisu najveći krivci, ali uvek su najodgovorniji za slabije rezultate. O Dušku Ivanoviću mogu da kažem sve najbolje, mnogo sam naučio od njega. Čovek je pravi profesionalac i kod njega sam fizički napredovao. Taman kada sam se navikao i dobio važnu ulogu u timu, desilo se to što se desilo, ali šta da se radi. Želim mu sve najbolje. Sa novim trenerom Žanom Tabakom smo napravili stvarno fenomenalnu seriju od 14 pobeda, ali to je život", zaključio je Nemanja Bjelica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online