Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.01.2013.
12:46
Vesti A

Duda u Melburnu zbog Đokovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković već je kupio ulaznicu za finale Australijen Opena u Melburnu, pošto očekuje da će se Novak Đoković boriti za titulu!

Veruje u Novakov trijumf u Melburnu - Dušan Ivaković

"Đokoviću od sveg srca želim da zaigra u finalu, to očekujem. Mnogo ga volim, a nikada nisam imao vremena da ga gledam uživo. Kada završim obaveze u Singapuru, tokom zasedanja Tehničke komisije FIBA, pravac odmor u Australiji i Nole", kaže popularni Duda.


Ivković je u novogodišnjem intervjuu govorio o učinku nacionalnog tima u 2012. i očekivanjima od Evropskog prvenstva u Sloveniji:


"Ne smemo da zaboravimo greške. To bi bilo ravno izmicanju tepiha ispod sopstvenih nogu, najveća greška! Reprezentativni kandidati moraju takve greške, koje nisu skupo plaćene, da drže u glavi. Taman posla da se pouke ne izvuku, to bi bilo ravno neuspehu u kvalifikacijama za veliko takmičenje. Običan svet, navijači, možda mogu da zaborave, logično je da oproste, ali mi, koji smo profesionalno u temi, nedopustivo je. Da nije bilo problema sa povredama, pa da smo na EŠ 2011. obezbedili učešće na (pred)olimpijskom turniru, to bi bio debakl, ako bi se pružile partije kao tokom kvalifikacija. I to bi trebalo imati u glavi, ne zaboraviti da bi se imala kompletna slika, mora se biti maksimalno realan".


Srbiju od 4. do 22. septembra očekuje Evropsko prvenstvo u Sloveniji. U našoj grupi su Litvanija, Letonija, Makedonija, BiH i Crna Gora.

"Rano je da se priča, ali, verujte mi, mnogi su boga molili, pre žreba za EŠ u Sloveniji, da ne izvuku Srbiju. Nema šanse da bi priznali, ali, verujte mi, to je tako. Iako smo mi bili u 'nevažnom' šestom šeširu... Eto, verovatno je nekima laknulo što su u prvoj fazi izbegli Srbiju, koja se "provukla" kroz kvalifikacije. Želim to da kažem, jer je to tako. Ali, nemamo mi vremena da se time bavimo, niti potrebe, nas očekuje veliki posao", naglašava Ivković.

Cilj je biti sedmi


Srbija "mora" da izbori vizu za SP 2014, a to je najmanje sedmo mesto, pod pretpostavkom da Španija ne zabeleži iznenađujuće loš rezultat.


"Umesto direktnog odgovora, daću jedan primer. Da li neko ko iole prati košarkaška zbivanja misli da je Rusija isto sa i bez Kirilenka, toliko za početak. Ili nešto još bliže prvoj fazi EŠ u Sloveniji i našoj grupi. Vučević i Peković u crnogorskoj selekciji prave veliku razliku. Znate, lako je napraviti podvig u kvalifikacijama, a EP je nešto drugo, jedan meč. Ali, ne bih sada da pričam o tome", rekao je Ivković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online