Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.12.2012.
12:04
Vesti A

Mladi kasno dobiju šansu

"Trebalo bi da počnu da igraju sa 17-18, a ne kada napune 20 i više godina", kaže Dejan Bodiroga.

Nešto mora da se menja - popredsednik KSS Dejan Bodiroga

Jedan od ključnih problema srpske košarke jeste što mladi igrači ne dobijaju šansu dovoljno rano, kaže potpredsednik KSS Dejan Bodiroga. Trofejni košarkaš dodaje da je Srbija pre nekoliko godina postala "talac Jadranske lige", da Savez održava redovan kontakt sa reprezentativcima, kao i to da ozbiljan problem nacionalnog tima predstavlja i relativno mala minutaža naših košarkaša.


Kakvi su planovi Košarkaškog saveza Srbije za narednu godinu?


"Očekuje nas EP u Sloveniji u septembru, a imamo i sedam takmičenja u mlađim reprezentativnim kategorijama. Čeka nas leto s mnogo borbi za medalje - imamo Univerzijadu, Mediteranske igre... Na EP u Sloveniji primarni cilj nam je plasman na Svetsko prvenstvo, a onda i da se uključimo u borbu za trofej".


Koliko često ste u kontaktu sa reprezentativcima?

"U kontaktu smo i pratimo njihove igre po klubovima. Mislim da će biti primerenije da na leto pričamo o svemu, kad budemo videli u kojoj su oni formi i kad budu došli na pripreme reprezentacije. Naravno, treba videti i u kojim će sastavima doći ostale selekcije".


U sva tri srpska kluba u Jadranskoj ligi nosioci igre su uglavnom stranci. Koliko vas to brine?

"Razgovarali smo mnogo puta o tome, još kad smo ušli u Savez, to smo apostrofirali kao jedan od osnovnih problema. Mladi košarkaši kasno dobijaju priliku - imamo i u klubovima iz Ligi Srbije tu situaciju, ne samo u Jadranskoj. Sada treba da nađemo najbolji način da to popravimo, da odaberemo najadekvatniji sistem takmičenja u kome će mladi dobijati ranije priliku. Takođe, želimo da radimo na tome da naši reprezentativci nemaju samo sporedne uloge u evropskim klubovima, što je sada slučaj, s izuzetkom nekoliko igrača koji imaju konstantnu minutažu. Ipak, većina ima malu minutažu i taj problem se kasnije odražava i na reprezentaciju".


Da li se pominju neka konkretna rešenja, kao npr. formiranje druge Jadranske lige?

"Još je rano da govorimo o tome. Znamo svi kakav smo sporazum napravili pre nekoliko godina sa Jadranskom ligom. Mi smo sada negde taoci te lige, tako da nije vreme pričati o nižem rangu takmičenja na Jadranu. Treba više da se koncentrišemo na to da omogućimo našim mladim košarkašima da ranije dobijaju šansu u svojim klubovima - ne sa 20 ili 21 godinom, već sa 17 ili 18", zaključio je Dejan Bodiroga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online