Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.12.2012.
10:02
Beta A

Košarkaši Partizana: Dostojno smo se oprostili

Kapiten košarkaša Partizana Vladimir Lučić rekao je posle poraza od Bamberga sa 92:90 kojim njegov tim nije uspeo da se plasira u Top 16 fazu Evrolige, da su se on i njegovi saigrači dostojno oprostili od tog takmičenja.

Dali sve od sebe - košarkaši Partizana

"Imali smo previše šansi ove sezone, tri poraza u produzetku, 38 minuta vođstva protiv Bamberga, pa izgubljena utakmica u Beogradu. Praktično, jednu ili dve utakmice u Evroligi da kažem da smo stvarno izgubili. Sigurno da smo 'skupo prodali kožu' i dostojno se oprostili od Evrolige", rekao je Lučić posle poraza u produžetku meča u Bambergu 92:90.

"Malo je falilo da napravimo veliki uspeh za ovako mladu ekipu. Verovali smo da će porazi da se vrate, ali nije se to desilo ni večeras. Nismo ubacili neke šutove pri kraju. Mislim da je najveći problem što smo loše otvorili utakmicu i oni su tu napravili razliku, 15 poena na domaćem terenu i na kraju zahvaljujući tome i napravili pobedu", dodao je kapiten Partizana.

Na pitanje da li ih je atmosfera u hali sputala da dođu do pobede, Lučić je istakao da su on i njegovi saigrači pokazali da mogu da igraju i u gostima.

"Ne verujem da je atmosfera, mislim da smo svi navikli i pokazali da igramo dobro i na gostujućim terenima. Lošije smo ušli iz ne znam kojeg razloga, na kraju smo se do kraja borili maksimalno, ali šta da kažem...", rekao je Lučić.

Plejmejker Leo Vesterman imao je naduvenu gornju usnu od udarca koji je dobio u poslednjem napadu.

"Pokazali smo veliki karakter, ali to nije bilo dovoljno... Izgubili smo previše lopti, promašili previše slobodnih bacanja. Ne znamo da završimo utakmicu. Razočaran sam kao i svi, ali moramo da uradimo nešto u Jadranskoj ligi da bismo sledeće godine ponovo igrali Evroligu. Možemo mnogo da naučimo iz ovog poraza, teško je što nismo u Top 16 fazi", rekao je Vesterman.

Mladi centar Nikola Milutinov kazao je da njegovoj ekipi ostaje da se bori da kroz Jadransku ligu iduće godine ponovo zaigra u Evroligi.

"Dosta bolan poraz za nas, ali šta je tu je. Sada moramo da nastavimo dalje u našim takmičenjima i dogodine opet da igramo Evroligu i da mnogo bolje prođemo jer sreća ove godine nije bila na našoj strani", kazao je Milutinov.

Dragan Milosavljević je rekao da je njegov tim propustio mnogo šansi ove sezone.

"Velika borba tokom cele utakmice, ali eto, propustili smo dosta šansi ove godine. Nažalost, nismo imali sreće na nekim utakmicama, večeras smo promašili neke otvorene šuteve i bacanja, pre svega ja, šta da kažem", rekao je Milosavljević.

Centar Đorđe Gagić kazao je da su svi igrači Partizana pružili maksimum.

"Borili smo se i očekivali da nam se ta baksuzna lopta vrati, baš i večeras, ali nismo imali sreće. Momci su se stvarno borili i zasluzuju svake čestitke, stvarno su dali svoj maksimum", kazao je Gagić.

Bogdan Bogdanović je ocenio da neke sudijske odluke nisu bile fer i korektne prema crno-belima.

"Mislim da smo malo lošije otvorili utakmicu, gubili smo odmah na startu jedno 12 razlike. Uspeli smo da stignemo do poluvremena, posle i da se vratimo rezultatski u meč. Opet nismo imali sreće na kraju, mozda neke odluke sudija nisu bile fer i korektne prema nama. Pričamo o toj sreći da će da se vrati, ali evo ovde nam je trebala i nije se opet vratila, ovo je treći-četvrti put kako gubimo u egalu, al dobro, borićemo se u ovom našem prvenstvu", ocenio je Bogdanović.

Letonac Partizana, Davis Bertans kazao je da je njegov klub zaslužio da se plasira u Top 16 fazu Evrolige.

"Mislim da smo zasluzili da budemo u Top 16, ali nismo bili spremni u odlučujućim momentima da uzmemo utakmicu. Nismo imali šta da izgubimo i borili smo se do kraja. Naša odbrana ih je u nekim momentima zaustavila i posle toga smo imali dobre šanse u napadu i to je razlog zbog kojeg smo se vratili u utakmicu", kazao je Bertans.

Dejan Musli je rekao da su se borili do poslednjeg atoma snage, ali i pravili greške koje su ih koštale pobede.

"Šta da kazem posle ovakvog poraza... U ovom trenutku najviše boli zato što su u Turskoj dobili utakmicu i bukvalno smo sa ovom pobedom mogli da prođemo u Top 16. Nismo to učinili, borili smo se do zadnjeg atoma snage, napravili neke greške koje su nas koštale pobede. Generalno smo lošije ušli u meč i posle toga se vraćali", rekao je Musli.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online