Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2012.
00:18
Vestionline, B92 A

Vujošević: Ekipa je pokazala veliki potencijal

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan uprkos minimalnom porazu od Barselone posle produžetka u "Pioniru" u okviru devetog kola Evrolige.

"Praznik košarke u Pioniru" - Dule Vujošević

Partizan je sa jedinom neporaženom ekipom u Evroligi igrao produžetak i propustio poslednji napad za pobedu 67:68. Crno-belima bi trijumf u ovom meču više značio psihološki nego rezultatski, jer je za njih ključan meč sa Bambergom u Nemačkoj.

“Ni u jednoj igri nema takve razlike između sreće kad se dobije sa pola koša i tuge kada se tako izgubi. Pobedu moramo da zaslužimo, da radimo napornije. Da dozvoljavamo manje oscilacija, posebno kada vodimo. Opet smo imali previše izgubljenih lopti”, kazao je Vujošević.

Iako je Partizanu meč sa Bambergom realno važniji, a Barsa je odavno obezbedila plasman u Top 16, a verovatno i prvo mesto, na terenu je bilo žestoko ceo meč.

“Ekipa je pokazala energiju u skladu sa godinama i veliki potencijal. Pobeda nam ne bi značila mnogo u rezultatskom smislu, ali bi bila veliki skalp za ovu generaciju. Barselona je pokazala zašto je šampion – zato što ne potcenjuje nikoga. U svakoj utakmici idu na pobedu, značilo im je da ostanu neporaženi. Mi nismo pravili tim sa ciljem da ove godine napravi rezultat. To nije amnestija u slučaju neuspeha, ovo je možda najmlađi tim u istoriji. Ovakav mladi tim ima smisla samo ako možemo da ga zadržimo tri godine, eventalno popunimo gde zatreba, ne da prodamo najbolje posle prve sezone. Zato je važno da prođemo u drugu fazu, jer to bi donelo još dosta jakih utakmica, koje su najvažnije za ekipu", rekao je trener Partizana.

Vujošević je pred odlučujući okršaj sa Bambergom u poslednjem kolu grupne faze ulogu favorita prepustio nemačkom timu.

"Bamberg je favorit, ima pobedu u gostima, a mi ćemo biti maksimalno spremni. Ako se prođe, biće super, još sedam utakmica i praznika košarke. A Srbija, ako to želi, treba pre takmičenja da stvori uslove za to. Izabrao bih da igramo drugu fazu iako nemamo tim za dva takmičenja", dodao je Vujošević.

Pasval: Nijedno mesto u Evropi nije kao "Pionir"

Meč je pratio krcati "Pionir", a o atmosferi je pričao i trener Barse Ćavi Paskval.

"Navijači su napravili pravi šou, čestitam im na tome. Mi nismo najbolje počeli u

takmicu. Ipak, bolje smo igrali u drugom delu, išli korak po korak u meču visokog intenziteta, u produžetku takođe bili bolji i ova pobeda nam mnogo znači", poručio je Paskval i dodao:

"Nijedno mesto u Evropi nije kao 'Pionir', to nema ni na fajnal-foru, da navijači navijaju sat vremena pre utakmice. Nekada broj poena bude slab zbog lošeg procenta šuta, ali to ovaj put nije bio slučaj, jer nas je Partizan izbacio iz igre", zaključio je Paskval.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online